На Одещині померли від грипу 40 людей

На Одещині померли від грипу 40 людей

Укрінформ
На Одещині, станом на 8 лютого, від грипу та викликаних ним ускладнень померли 40 осіб.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Ситуаційного центру з грипу, створеного при департаменті охорони здоров'я та соціального захисту Одеської облдержадміністрації.

"Лише за минулу добу за допомогою до лікарів звернулися 112 хворих, причому 35 із них довелось шпиталізувати. Із зафіксованих 40 смертей пацієнтів з початку епідсезону - 27 одеситів, а решта - мешканці сільських районів Одещини. Загальний рівень захворюваності на грип та ГРВІ по області нижчий від епідемічного порогу. Перевищення епідпорогу зареєстровано лише у Білгород-Дністровському районі, на території якого діють заходи оперативного плану боротьби з грипом", - зазначили в департаменті.

У лікувально-профілактичних закладах області продовжують діяти обмежувальні заходи (масковий режим, вологе прибирання з дезинфікуючими засобами, провітрювання, ультрафіолетове опромінення тощо). За даними вірусологічних досліджень, серед населення спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А і В з переважанням А(H1N1) пандемічний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-