На Сумщині від пневмонії померли 13 людей

На Сумщині від пневмонії померли 13 людей

Укрінформ
На Сумщині від вірусної пневмонії померли 13 людей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко.

«Всього з початку сезону від вірусної пневмонії померли 13 осіб, у тому числі 5 випадків вірусологічно підтверджені. Проти грипу від початку епідсезону по області щеплено 2775 осіб із групи підвищеного епідризику, в тому числі 788 медичних працівників», - розповів Бутенко.

За його інформацією, з числа захворілих у стаціонари госпіталізовані 918 або 6,3% осіб. Попереднього тижня кількість госпіталізованих становила 969 або 6,1%. Серед госпіталізованих 51,8% - діти (476 осіб). Вірусологічно обстежені понад 300 осіб. У 32 хворих виділений вірус грипу А.

Наразі в Сумській області епідеміологічний поріг перевищений у 1,8 разу фактично в усіх районах та містах обласного підпорядкування, за винятком 3 з 18 районів: Конотопського, Охтирського та Сумського.

Нагадаємо, що у зв’язку з поширенням вірусної інфекції у дошкільних та навчальних закладах Сумської області був оголошений карантин, що тривав з 19 по 31 січня, а у школах Сум його продовжили до 8 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-