Телевежу на Карачуні збираються відновити навесні

Телевежу на Карачуні збираються відновити навесні

Укрінформ
Роботи з відновлення телевежі на Карачуні можуть розпочати цьогоріч у березні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

«Якщо будуть сприятливими погодні умови, то роботи (з відновлення телевежі на Карачуні - Ред.) розпочнуться вже у березні і телевежу до кінця весни буде введено в дію», - сказав радник міністра з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

Він також пояснив, як проводяться роботи з відновлення українського телебачення в зоні АТО.

«У рамках чергового етапу моніторингової місії міністерства інформаційної політики України в зоні АТО ми відвідали чимало взводних і ротних опорних пунктів. Практично всюди, де керівники підрозділів дозволяють дивитися телевізор, українське телебачення є - ефірне чи супутникове. Але там, де ефірний сигнал нестійкий, для розширення українського мовлення, у минулому році ми встановили супутникові антени. Однак, під час зміни локації, деякі українські підрозділи забирали антени з собою, залишивши опорні пункти без телебачення. На допомогу, за нашим закликом, прийшли волонтери. А в тих випадках, коли і ефірного мовлення немає, і встановлене нами обладнання зникло, і волонтери не виручили, МІП складає перелік таких місць та приймає рішення з відновлення мовлення в проблемних точках, під час засідання комісії», - поінформував Бригинець.

Як зазначив речник, за минулий рік було встановлено 42 нових передавачі, переважна частина яких була безкоштовно надана західними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-