На Донеччині бойовика звільнили за явку з повинною

На Донеччині бойовика звільнили за явку з повинною

Укрінформ
На Донеччині бойовика, який здався правоохоронцям, звільнили від кримінальної відповідальності.

Про це повідомила  на своїй сторінці у Фейсбуці прес-служба прокуратури Донецької області.

"Враховуючи той факт, що бойовик здався правоохоронцям і зізнався у вчиненні правопорушень, ухвалою міського суду Краматорська його було звільнено від кримінальної відповідальності за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що житель Ясинуватої на Донеччині в червні 2014 року вступив до терористичної організації "ДНР", де брав участь в озброєній вартовій службі з охорони об'єктів інфраструктури у Слов'янську та забезпечував контрольно-пропускний режим на блокпостах.

В липні 2014 року цей 37-річний чоловік став заступником командира інженерного підрозділу, який здійснював фортифікаційні роботи в Шахтарському районі. Крім того, минулоріч у березні чоловік присягнув на "вірність народу "ДНР", отримав "військовий квиток" і був призначений командиром одного із відділень так званого «міністерства оборони ДНР».

Проте в жовтні 2015 року, розчарувавшись у діяльності терористичної організації, цей бойовик вийшов до блокпоста Збройних сил України і здався військовослужбовцям. Надалі, в ході досудового розслідування, громадянин сприяв розкриттю злочинів, скоєних терористами.

У прокуратурі нагадали, що, згідно із законодавством, особа, яка добровільно повідомила правоохоронному органу про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку зі створенням або діяльністю такої групи або організації, звільняється від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-