Тука пропонує заборонити суддям їздити на окуповані території

Тука пропонує заборонити суддям їздити на окуповані території

Укрінформ
Частина суддів, які працюють в Луганській області, регулярно відвідує окуповані території та Російську Федерацію.

Про це написав у Фейсбуці голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. 

"Провів нараду з силовиками щодо "мандрівок" суддів на окуповану територію. Не буду оприлюднювати вихідні дані, але картина далека від втішної: частина суддів (не всі) постійно відвідують як окуповану територію, так і Росію... І, питаю, яких рішень щодо сепаратистів ми можемо очікувати від таких "мандрівників"?" - пише очільник області.

Водночас він визнав, що з серпня, після першої наради з силовиками, ситуація щодо кримінального переслідування сепаратистів дещо покращилась. Він наводить деякі цифри: до суду направлено 18 справ за ст.110 (територіальна цілісність держави), 65 справ за ст.258 (сприяння тероризму) та 117 справ за ст.260 (участь у терористичних угрупованнях).

«Серед розглянутих справ по ст.260 винесено 25 вироків з реальним терміном покарання та 22 вироки з відтермінуванням (умовно)», - уточнює Тука.

До того ж, додає губернатор вже є прецедент реального заочного засудження.

Тука також звернувся до голів судів з пропозицією видати розпорядження про заборону суддям відвідувати окуповані території. «Врешті-решт, якщо людині так конче потрібно їздити в "ЛНР/ДНР", вона може знайти собі іншу роботу!» - вважає очільник області.

Аналогічне розпорядження він планує видати також щодо співробітників обласної адміністрації: «У час війни кожен має зробити власний вибір. Треба розуміти, що кожен співробітник ОДА є носієм інформації, яка представляє інтерес для ворога».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-