Бойовики затримали спостерігачів у Горлівці. ОБСЄ може звернутися до Росії

Бойовики затримали спостерігачів у Горлівці. ОБСЄ може звернутися до Росії

Укрінформ
Спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко вважає, що ОБСЄ звернеться до РФ щодо незаконного затримання проросійськими бойовиками спостерігачів СММ у Горлівці.

Про це він заявив в суботу на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це інформація з офіційного звіту місії ОБСЄ, яка працює на території України, а саме на території конфлікту на сході України. Тому ця інформація є дійсною. Зрозуміло, що вона надійде у вищий штаб місії ОБСЄ і будуть зроблені відповідні висновки. В тому числі, я так вважаю, що буде повідомлено про це Російську Федерацію, яка, власне, і підтримує ці бандформування", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, 8 січня СММ ОБСЄ оприлюднила звіт, в якому зазначила, що в контрольованій бойовиками Горлівці спостерігачів місії обшукали озброєні представники "ДНР". Зокрема, у документі зазначається, що членів патрульної місії ОБСЄ змусили вийти з автомобіля і лягти на землю. Після обшуку автомобіля СММ спостерігачів доставили в "будівлю військового типу" . Коли до них прибув так званий "командир ДНР", він вибачився за інцидент. Бойовики звільнили спостерігачів СММ приблизно через півгодини після їх затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-