Нафтогаз прокоментував ситуацію з Генічеськом

Нафтогаз прокоментував ситуацію з Генічеськом

Укрінформ
Генічеськ з початку окупації Криму забезпечується газом виключно з родовища Стрілкове, що розташоване у Херсонській області біля Арабатської стрілки.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"За 2014 рік місто використало 9,2 млн куб. м газу. Максимальна виробнича потужність родовища складає 25 млн куб. м газу на рік. Оператором Стрілкового родовища з березня 2014 року є приватна українська газовидобувна компанія "Пласт", - зазначили в компанії.

В "Нафтогазі" наголошують, що Генічеськ фізично не приєднане до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України: "Постачання газу для потреб населення міста в літній період здійснюється за рахунок поточного видобутку на Стрілковому родовищі. Надлишок видобутого влітку газу, який не можуть спожити мешканці Генічеська, передається для тимчасового зберігання в ПХГ Глібовське, що знаходиться на тимчасово окупованій території. Взимку український газ відбирається з ПХГ і направляється в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання".

"З 1 січня 2016 року окупаційна влада АР Крим протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається у підземному сховищі Глібовському на території Криму. Цих обсягів газу більш ніж достатньо для забезпечення потреб міста до кінця опалювального періоду. Російський газ до Генічеську не постачався і не постачається", - заявили в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-