Блекаут: Криму не вистачає понад 400 мегават

Блекаут: Криму не вистачає понад 400 мегават

Укрінформ
Крим як і раніше відчуває брак електроенергії, особливо це відчувається у години "пік".

Як повідомив керівник "кримського управління" МНС Росії Сергій Шахов, півострів зараз отримує 931 мегават електроенергії при потребі до 1350 мегават, і в години "пік" проводяться віялові відключення, передають "Крим. Реалії".

"Станом на 18 годину 3 січня сумарна генерація електроенергії становила 931 мегават. З них власна генерація – 513 мегават, і Кубань – Крим (перетікання по енергомосту) – 417 мегават. У період пікового споживання проводяться відключення згідно з виділеними лімітами", – сказав він на засіданні штабу з ліквідації НС.

Нагадаємо, 30 грудня в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз "кримська" ЛЕП, за якою передавалося до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія на півострів не подається, так як закінчилася дія контракту на постачання.

Зараз анексований Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з РФ та по енергомосту з Кубані. Багато жителів скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-