Майже чверть кримчан зустріли Новий рік без світла –

Майже чверть кримчан зустріли Новий рік без світла – "Крименерго"

Укрінформ
Майже чверть, або 23% жителів окупованого Криму зустріли Новий рік без електрики.

Про це 2 січня на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації на півострові заявив керівник «Крименерго» Віктор Плакіда, повідомляє "Радіо Свобода".

«На жаль, тільки 77% кримчан отримали можливість зустріти нульову годину з електроенергією. Були глибокі обмеження, вони були закінчені після другої години ночі», – сказав Плакида.

Голова окупаційної «влади» Сергій Аксьонов пообіцяв влаштувати «розбір польотів» і знайти винних серед чиновників. 31 грудня Аксьонов запевняв, що всі жителі півострова зустрінуть Новий рік з електрикою.

У Криму ввечері в середу, 30 грудня, повідомили про припинення постачання електроенергії на півострів по високовольтній лінії «Каховка – Титан» через пошкодження ЛЕП. За попередніми даними поліції Херсонської області, опора звалилася в результаті вибуху.

Зараз окупований Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок із Росії та через енергоміст із Кубані. Через брак електроенергії на півострові відбуваються віялові відключення електрики, обмежена робота промислових підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-