На українсько-російському кордоні багатокілометровий затор

На українсько-російському кордоні багатокілометровий затор

Укрінформ
Багатокілометровий затор утворився в міжнародному пункті пропуску Гоптівка, що на кордоні Харківської і Бєлгородської областей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На українській стороні водії, за їх словами, стоять у черзі по півдоби.

"Напередодні свят пасажиропотік збільшився, ми вивели на роботу додатковий штат співробітників, а ось росіяни, навпаки, скоротили число пропускних смуг, хоча й запевняють, що працюють у штатному режимі. До того ж, у них додали ще один обов'язковий до заповнення документ, де потрібно вказати контактні дані і мету поїздки. На оформлення однієї машини йде більше години", - пояснює один із українських офіцерів-прикордонників.

За його словами, затор з великовантажних автомобілів з боку Бєлгорода - понад п'ять кілометрів.

Факт затримки з боку росіян підтвердили і в Головному управлінні Державної фіскальної служби в Харківській області.

"Українські митники працюють за колишніми правилами. Росіяни ж посилили режим пропуску. З цього приводу вже підготовлена офіційна декларація", - сказали у фіскальній службі.

Один з винахідливих громадян України ділиться досвідом перетину кордону без затримок: "Приїжджаю на Гоптівку не на власних Жигулях або маршрутці, а на таксі.  Переходжу кордон за паспортом, як годиться, а на російській стороні знову беру таксі, благо, вони вже чекають пасажирів, і їду, куди потрібно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-