Спостерігачі ОБСЄ зловили бойовиків з партизанськими

Спостерігачі ОБСЄ зловили бойовиків з партизанськими "Градами"

Укрінформ
Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували, як бойовики, обстрілявши Троїцьке з переносних реактивних пускових установок "Град-П" "(Партизан"), везли використані установки в Горлівку.

Про це повідомляється у коментарі управління комунікацій та преси МОУ з приводу щоденного брифінгу для спостерігачів СММ ОБСЄ керівника української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-лейтенанта Андрія Тарана. 

"Після обстрілу бойовиками населеного пункту Троїцьке спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували перевезення на автомобілі, який рухався у бік населеного пункту Горлівка, 6 використаних переносних реактивних пускових установок "Град-П", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 18 грудня в районі Троїцького (Луганська область) незаконні збройні формування двічі застосували при обстрілах позицій наших військ переносні реактивні пускові установки "Град-П" ("Партизан") з району н.п. Калинове. Загалом було зроблено 6 пусків.

Як раніше повідомляло ГУР МОУ, на озброєння 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 армійського корпусу російських окупаційних сил надійшли 122-мм переносні реактивні пускові установки “Град-П". Зазначалося, що застосування противником цього озброєння значно ускладнить фіксацію спостерігачами ОБСЄ порушень Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше в матеріалі Укрінформу повідомлялося, що на тимчасово окупованій території Донецької області, у н. п. Комсомольське Старобешівського району, з допомогою російських фахівців налагоджено виробництво переносних реактивних пускових установок (ПРПУ) 9П132 "Град-П" ("Партизан"). В якості безпосередніх виробничих потужностей для виготовлення цієї зброї використовуються цехи Управління капітального будівництва та ремонту ПрАТ "Комсомольське рудоуправління". При цьому не виключається, що імпортером ДНРівського "воєнпрому" можуть стати терористи з "Ісламської держави". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-