Порошенко запевнив: Києву і області світло не відключатимуть

Порошенко запевнив: Києву і області світло не відключатимуть

Укрінформ
Електроживлення Київської області з Рівненської АЕС унеможливить віялові відключення.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу на урочистому введенні в дію повітряної лінії електропередачі "Рівненська АЕС - Підстанція "Київська", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буде покращення системи енергозабезпечення Києва і Київської області, але вже зараз можна сказати, що це унеможливлює віялові відключення Київської області, які ми мали у цей самий час минулого року. Зараз ми значно підвищили надійність енергопостачання України взагалі і Київської області зокрема", - сказав Президент.

За його словами, нова електролінія з Рівненської АЕС до Київщини збільшує енергетичну незалежність України.

"Це збільшує енергетичну незалежність нашої держави. Це збільшує енергетичну безпеку нашої держави, робить роботу всього енергетичного комплексу України набагато ефективнішою і рентабельнішою", - сказав Порошенко.

За його словами, наразі підвищується навантаження блоків на Хмельницькій і Рівненській АЕС, які значно збільшують частку атомної енергетики у загальній структурі енергетичного балансу України. Так, у 2014 році частка атомної енергетики становила не більше 48%, а сьогодні вона сягнула 55%.

"Тепер цей процес продовжуватиметься. Це дозволить нам мати більш конкурентоздатний тариф за рахунок збільшення частки атомної енергетики, а також кардинально зменшити нашу залежність від імпорту енергетичного вугілля", - підкреслив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-