Активісти готують Криму ще дві блокади - з дня на день

Активісти готують Криму ще дві блокади - з дня на день

Укрінформ
Координатор громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявляє, що днями стане відомо про нову блокаду півострова.

Про це він сказав у інтерв’ю Радіо Свобода.

"Між енергетичною і морською блокадою Криму буде ще одна блокада, і про неї скоро дізнаєтеся, зараз говорити поки не буду. Днями про неї дізнаєтеся", - зазначив Іслямов.

Раніше він анонсував "морську блокаду" півострова, в тому числі в районі Керченської переправи, яка зараз є основною транспортною артерією, що з’єднує Крим із Росією, а саме з Краснодарським краєм. Активісти акції з блокади Криму вже займаються Керченською протокою, нагадав він.

"Це вже військова операція, тому я не можу поки що про це казати. Однак скажу, що морська блокада Криму вже розпочалася. Тому що турки, коли збили цей літак, який потрапив на їхню територію, уже здійснюють блокаду Босфору й Дарданеллів. Залишається тільки Керченська протока, а ми вже нею займемось, уже зайнялись", - заявив Іслямов.

Окупаційна влада відреагувала на цю заяву арештом усього майна активіста. Про це повідомила так званий "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська. Іслямов сказав, що ці дії його лише розсмішили, однак не налякали.

"Що може відібрати у мене ця Няш-мяша? Нічого забрати вона не може, бо те, що Богом мені дано, Богу належить і Богу піде. І те, що вона заарештувала моє майно в Криму для мене смішно, тому що нічого болючіше, ніж її керівники відняли у мене Крим, зробити неможливо. Я повернуся до Криму й усе заберу!" - сказав він.

22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області до анексованого Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Учасники блокади Криму, що стартувала на адміністративному кордоні з півостровом 20 вересня, перешкоджали ремонту ЛЕП, вимагаючи звільнення політв’язнів, безперешкодного в’їзду для міжнародних спостерігачів до Криму та припинення репресій проти кримських татар на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-