Блокада Криму: окупанти

Блокада Криму: окупанти "вішають всіх собак" на кримських татар

Укрінформ
Продуктова й енергетична блокада Криму породила нову хвилю залякування кримськотатарських активістів - їх намагаються зробити винними у знеструмленні півострова.

Про це в ефірі телеканалу "112" повідомив голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

"У Криму почалася чергова хвиля акцій залякування кримськотатарських активістів. Сьогодні пройшов четвертий за останні дні обшук, пов'язаний з підривом електроопор у Херсонській області", - повідомив Смедляєв.

За його словами, сьогоднішній обшук у голови Судакського регіонального меджлісу Ільвера Аметова проходив у той час, коли він з опіками знаходився у Судакській міській лікарні.

"Що можуть підкинути йому під час обшуку, залишається тільки здогадуватися", - сказав Смедляєв.

Як заявив голова ЦВК Курултаю, "ніхто із представників регіональних меджлісів у Криму вибухових речовин у себе не зберігає, оскільки кримськотатарський національний рух сповідує ненасильницькі методи боротьби".

Проте, вважає Смедляєв, "влада" хоче виявити якийсь взаємозв'язок блокади з кримськими татарами".

Він не виключає, що "висадження у повітря опор було вчинене тими, хто сьогодні намагається дискредитувати кримськотатарський національний рух".

Коментуючи ситуацію у Криму, Смедляєв наголосив, що "енергетична блокада показала неспроможність тих, хто сьогодні рулить Кримом".

"За 20 місяців вони не могли забезпечити ані нормального водопостачання, ані електропостачання, ані мобільного зв'язку при тому, що забрали 4 вежі у українських  операторів, ані інтернету", - розповів активіст.

За його словами, "начебто завезли генератори, але вони толком не працюють, а на них списується шалена кількість палива, тобто йде чергове відмивання коштів".

Він припустив, що акції залякування триватимуть і по мірі того, як "окупанти "зашиватимуться" з продуктовою й енергетичною блокадою", їх репресії до противників російського режиму у Криму посилюватимуться.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму пройшли обшуки у помешканнях керівників регіональних меджлісів Кіровського і Совєтського районів, а також м. Феодосії.

Нагадаємо, 20 листопада у Херсонській області пошкодили опори, які поставляють електроенергію в окупований Крим. 22 листопада півострів був повністю відключеним від української енергосистеми. Окупанти запровадили режим НС. "Укренерго" відремонтував одну із опор, проте активісти Громадянської блокади Криму перешкоджають відновленню енергопостачання Криму, вимагаючи від окупантів звільнення політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-