У Туки кажуть, що в

У Туки кажуть, що в "ЛНР" назріває техногенна катастрофа

Укрінформ
Внаслідок підтоплення шахт на окупованій території Луганщини в регіоні назріває техногенна катастрофа. Українська влада намагається їй запобігти.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"За наявною інформацією 02.09.2015 внаслідок аварії на шахті "Первомайська" (м. Первомайськ) зупинився водовідливний комплекс, почалось підтоплення шахти. Внаслідок того, що не були розпочаті ремонтні роботи, шахтні води через певний час будуть перетікати на закриті шахти "Голубівська", "Родіна" імені С.М.Кірова", - йдеться у повідомленні.

В обладміністрації зазначили, що, за розрахунками гідрогеологів, у червні-липні 2016 року відбудеться підтоплення Стаханівсько-Брянківського регіону, закритих шахт Кіровської групи, а також виробок працюючих на контрольованій української владою територій шахт "Золоте", "Карбоніт" і "Гірська" ДП "Первомайськвугілля". Це може призвести до надзвичайної ситуації техногенного характеру, оскільки шахтні води забруднюють водоносні горизонти, розмивають родючі шари грунту, витісняють на поверхню шахтний газ метан.

Оптимальним рішенням проблеми є ремонт водовідливного комплексу шахти "Первомайська" в окупованому Первомайську, однак через відсутність доступу до нього, коштів на проведення ремонту, закупівлю обладнання та обслуговування об'єкту, прийнято рішення розширяти існуючий водовідливний комплекс шахти "Золоте" ДП "Первомайськвугілля". "За попередніми розрахунками, для реалізації цього проекту необхідно близько 40 млн грн без урахування монтажних та інших робіт", - наголошують в обладміністрації.

Також інформують, що на шахті "Золоте" ДП "Первомайськвугілля" вже сьогодні ведуться роботи з розширення водовідливного комплексу за рахунок власних коштів підприємства та силами шахтарів. На складі закритої шахти "Родіна" (м. Золоте-4) знаходяться необхідні для виконання робіт матеріали (труби), тому за попередньою домовленістю з сектором С, керівництвом штабу АТО з 28 листопада 2015 року здійснювалось розмінування території шахти "Родіна" з метою їх вивезення. Звітують, що станом на 17.00 годину 02.12.2015 роботи з розмінування та вивезення матеріалів завершені.

В облдержадміністрації запевняють, що питання попередження техногенної катастрофи знаходиться на постійному контролі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-