Спостерігачі ОБСЄ знову зафіксували у бойовиків заборонене озброєння

Спостерігачі ОБСЄ знову зафіксували у бойовиків заборонене озброєння

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі продовжує фіксувати військове озброєння бойовиків у порушення Мінських угод.

Про це йдеться у звіті місії за 1 грудня.

«Представники місії зафіксували наявність забороненого згідно з додатком до Мінських угод озброєння за межами визначених для його відводу місць. Зокрема, на військовому полігоні в контрольованому бойовиками «ЛНР» селищі Шимшинівка інструктори ОБСЄ помітили один основний бойовий танк Т-64 і один танк в районі контрольованого бойовиками «ДНР» села Безіменне», - наголошується в повідомленні.

Спостерігачі кажуть, що отримані 28 листопада з допомогою наземної розвідки зображення, які є в розпорядженні місії, виявили зосередження військової техніки у контрольованого бойовиками «ЛНР» селища Бугаївка.

«Зокрема, в межах 25-кілометрової зони безпеки інструктори ОБСЄ зафіксували 14 артилерійських установок на буксирі, 24 основних бойових танків, 100 одиниць невизначеної бронетехніки і 30 вантажівок», - повідомили в місії.

Також в ОБСЄ констатували фіксацію 12 бронетранспортерів і понад 20 вантажівок на контрольованій Україною території в районі Авдіївки, які прямували в бік Краматорська, а в районі Новоайдару (Луганська область) у різних місцях були помічені два бронетранспортери БТР-70, один з яких перевозив солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-