Керрі нагадав у НАТО про обов'язок Росії щодо Донбасу

Керрі нагадав у НАТО про обов'язок Росії щодо Донбасу

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі під час засідання глав закордонних відомств країн Альянсу в Брюсселі підкреслив важливість виконання Росією зобов'язань за Мінськими угодами.

Про це повідомив у середу Державний департамент США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується України, я посилив заклик президента Обами, який він зробив під час саміту G20 для Росії, щодо повного виконання зобов'язань за Мінськими угодами, включаючи виведення важкої зброї, проведення виборів на Донбасі відповідно до Конституції України та під спостереженням ОБСЄ, виведення всіх іноземних бойовиків, звільнення заручників та відновлення контролю України на своєму боці міжнародного кордону", - зазначив Керрі під час виступу.

Ці вимоги є дуже ясними, підкреслив Керрі. "І президент Обама чітко дав зрозуміти це президенту Путіну під час особистої зустрічі в Парижі всього два дні тому: якщо Москва хоче звільнитися від санкцій, то, як ми вже говорили раніше, це можливо, якщо просто виконати обіцянки, які були зроблені. Виконайте Мінські угоди, і це може бути досягнуто", - наголосив держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-