Штати мають дозвіл на відправку спецназу до Іраку - Керрі

Штати мають дозвіл на відправку спецназу до Іраку - Керрі

Укрінформ
Сполучені Штати попередньо узгодили та надалі залишатимуться в тісній взаємодії з владою Іраку щодо відправки американських спецпризначенців до країни та виконання ними завдань, пов'язаних із боротьбою з "ІДІЛ".

Про це заявив у вівторок у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі держсекретар США Джон Керрі. Як повідомляє Reuters, уряд Іраку був поінформований заздалегідь про те, що оголосив міністр оборони Картер.

"Ми продовжимо працювати дуже тісно з нашими іракськими партнерами щодо того, хто (які сили – ред.) будуть розгорнуті, де вони розміщуватимуться, якого роду місії виконуватимуть ці люди, яким чином вони підтримуватимуть зусилля Іраку, щоб уразити та знищити "ІДІЛ", - зазначив Керрі.

Таким чином глава Держдепу відповів на заяву офісу прем'єр-міністра Іраку, що розгортання будь-якого іноземного військового компоненту в країні має узгоджуватися з національним урядом.

За інформацією англомовної служби "Голосу Америки", американський контингент складатиметься з приблизно 200 спецпризначенців. http://www.voanews.com/content/kerry-iraq-briefed-on-us-plan-to-strike-at-heart-of-islamic-state/3084078.html

Як зауважили з цього приводу військові чиновники, ознайомлені з планами Пентагону, ці сили будуть спрямовані на удари по "мозковим центрам та нервовій системі терористичного угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, у вівторок міністр оборони США Ештон Картер під час слухань в Палаті представників американського Конгресу оголосив про намір Пентагону відправити американських спецпризначенців до Іраку з метою посилення сухопутного компоненту операцій проти "ІДІЛ".

За його словами, військові США матимуть можливість проводити самостійні операції як на території Іраку, так і Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-