У Кривому Розі створили Громадську раду і хочуть перевиборів Вілкула

У Кривому Розі створили Громадську раду і хочуть перевиборів Вілкула

Укрінформ
На народному вічі у Кривому Розі прийнято рішення про створення Ради представників громади та Громадської варти.

Про це повідомляє «0564».

Учасники віча в Кривому Розі сьогодні, 29 листопада, ухвалили низку рішень, з пропозиціями про прийняття яких до присутніх звернувся народний депутат Єгор Соболєв.

Зокрема, учасники віча проголосували за створення Ради представників громади Кривого Рогу.

Соболєв повідомив, що утворена Рада буде працювати на першому поверсі в приміщенні Криворізької міськради. Тут же, за словами нардепа, працюватиме й Антикорупційна комісія, куди, він закликав, належить повідомляти про факти фальсифікацій, корупції, розграбування комунального майна.

Пропозицію про створення Громадської варти учасники віча підтримали одноголосно, після чого Соболєв звернувся до чоловіків-криворіжців з проханням підійти до коменданта наметового табору і записуватися в графік несення чергування, щоб забезпечити збереження комунального майна, що знаходиться в будівлі міськради.

Наступне рішення стосувалося комунальних медіа. Вони, на переконання Соболєва, повинні збалансовано, з усіх точок зору висвітлювати події в Кривому Розі.

Нардеп також нагадав, що наступної неділі о 12-й годині на площі Козака Рога також збереться віче.

«Щонеділі о 12.00 ми будемо збиратися тут на віче, домовлятися, радитися, як іти до перемоги», - сказав Соболєв.

Нагадаємо, сьогодні у Кривому Розі біля будівлі міської ради відбувається народне віче на знак протесту проти результатів виборів міського голови.

Криворізький міськвиборчком оголосив Юрія Вілкула переможцем другого туру виборів міського голови. За результатами підрахунку голосів, Вілкул набрав 49%, його суперник Юрій Милобог - близько 48%. Розрив між кандидатами становить лише 752 голоси.

У четвер народні депутати ухвалили постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-