У Маріуполі закрили засідання виборчкому

У Маріуполі закрили засідання виборчкому

Укрінформ
На засіданні Маріупольського ТВК 28 листопада запропонували проголосувати за визнання дій ЦВК З роздачі бюлетенів тервиборчкомам незаконним.

Про це повідомляють "Новини Донбасу".

"Голова ТВК Тетяна Недавняя запропонувала голосувати порядку денного. Однак член комісії від "Батьківщини" Денис Гаврилов вніс пропозицію доповнити порядок кількома питаннями", - йдеться у публікації.

Йдеться про проект постанови, підготовленої Гавриловим. У ньому стверджується, що процес роздачі бюлетенів у Маріуполі для місцевих виборів 29 листопада не відповідає закону України про вибори і Конституції.

На думку Гаврилова, процедура передачі бюлетенів після їх друку була порушена і Центрвиборчком не мав права виключати ТВК з процесу роздачі бюлетенів.

"Він пропонує розпустити районні комісії. До 24.00 прийняти від штабів пропозиції щодо нових кандидатур. О першій ночі провести засідання нових складів ДВК", - пише видання.

Голова комісії не погодилася включити цей пункт до порядку денного. "Ваші дії наштовхують мене на думку, що ви хочете зірвати вибори", - заявила Недавняя.

У свою чергу координатор кампанії громадського спостереження за місцевими виборами "Опори" в Донецькій області Сергій Ткаченко повідомив "Українській правді":  те, сталося під час засідання ТВК лише раз продемонструвало політичне протистояння між її членами.
"ТВК не змогла затвердити порядок денний, оскільки в неї пропонувалося внести ряд питань, які явно не мали відношення до компетенції ТВК. Більшістю голосів порядок денний не була затверджена і засідання було закрито", - зазначив він.
При цьому, за словами Ткаченка, на даному засіданні ТВК обговорювалися "технічні питання" і на процес виборів це ніяк не вплине.
"Бюлетені передали на ДВК і голосування у неділю в кожному разі почнеться", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-