В Укренерго кажуть, що Миколаїв та Херсон теж можуть поринути у темряву

В Укренерго кажуть, що Миколаїв та Херсон теж можуть поринути у темряву

Укрінформ
При відключенні ще хоч одного елемента Каховської підстанції можливий каскадний розвиток аварії, що загрожує всій Херсонській області. Окрім того, електропостачання Миколаєва та Херсона через пошкодження на лінії Каховська-Джанкой наразі також дуже ненадійне.  

Про це на брифінгу в неділю заявив перший заступник генерального директора НЕК "Укренерго" Юрій Касіч, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"При ліквідації короткого замикання на лінії Каховська-Джанкой пошкодився повітряний вимикач цієї лінії на підстанції Каховська....При відключенні ще одного елемента на підстанції Каховська можливий - підкреслюю, можливий - каскадний розвиток аварії, при котрому також будуть дуже великі неприємності для Херсонської області: близько 50% може бути знеструмлено. При цьому електропостачання двох обласних центрів - Миколаєва та Херсона також дуже ненадійне", - сказав Касіч.

Він додав, що об'єднана енергосистема України побудована таким чином, що з неї неможливо виділити окремі області, регіони чи населені пункти, тож на ній позначається будь-яке "збурення", де б воно не сталося.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-