Відведення озброєнь калібром до 100 мм йде за планом - контактна група

Відведення озброєнь калібром до 100 мм йде за планом - контактна група

Укрінформ
Завершилася відеоконференція Тристоронньої контактної групи, під час якої заслуховували доповіді представників СММ ОБСЕ і офіцерів із Спільного центру з контролю і координації сторін, а також зроблено ряд висновків і рекомендацій.

Про це повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі екс-президента України Леоніди Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

«Відведення озброєнь калібром менше 100 мм йде відповідно до затвердженого плану. З урахуванням важливості відведення цих гармат закликали прискорити даний процес», - написала вона.

Також у зв'язку з одиничними випадками порушень режиму припинення вогню учасники відеоконференції звернулися до СММ ОБСЕ і СЦКК із закликом розслідувати ці факти і припинити їх.

Як і було заявлено раніше, Тристороння контактна група закликала збільшити кількість спостерігачів СММ ОБСЄ, а також забезпечити їх відповідною технікою - дронами і камерами спостереження, і поставити це питання на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні 4 листопада і на зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки в Берліні 6 листопада.

Було домовлено прискорити реалізацію Мінських домовленостей про звільнення незаконно утримуваних осіб.

Крім того, відповідно до Паризьких домовленостей, Тристороння контактна група закликала забезпечити допуск СММ ОБСЕ на територію окремих районів Донецької і Луганської областей і непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону.

«Дали імпульс політичній підгрупі прискорити процес розгляду української концепції закону про місцеві вибори. Взяли до відома заяву представника окремих районів Луганської області про допуск іноземного експерта з відновлення водопостачання в окремі райони Луганської області», - повідомила Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-