Кандидат у мери Павлограда позивається проти ЦВК

Кандидат у мери Павлограда позивається проти ЦВК

Укрінформ
Кандидат на посаду міського голови Павлограда від партії УКРОП Євген Тєрєхов подав до Київського апеляційного суду позов проти ЦВК з вимогою скасувати постанову з рекомендацією не проводити другий тур виборів мера у місті.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі партії УКРОП. 

Тєрєхов пояснив, що, незважаючи на сьогоднішнє рішення ТВК про проведення другого туру, це питання не можна вважати вирішеним на 100%.

«Вчорашню постанову ЦВК не скасовано, і в Опозиційного блоку є всі можливості, аби оскаржити рішення територіальної виборчої комісії Павлограда в суді. Тому ми звертаємося з позовом про скасування рішення ЦВК, щоб унеможливити такі дії конкурентів та добитися, аби ситуація, що мала місце в Павлограді, не повторилася в інших містах», – сказав Тєрєхов.

Нагадаємо, Павлоградська міська виборча комісія у середу прийняла рішення призначити другий тур виборів міського голови. А напередодні, у вівторок увечері, ЦВК ухвалила Роз’яснення, згідно з яким ТВК може оголосити другий тур виборів з обрання міських голів, якщо в населеному пункті проживає 90 тисяч і більше виборців станом на момент складання протоколу про результати виборів першого туру, а не на основі відомостей, оприлюднених перед початком виборчого процесу. Це рішення безпосередньо стосувалося міста Павлоград Дніпропетровської області, у якому станом на 1 серпня цього року було зафіксовано 90295 виборців у Державному реєстрі, а на момент голосування 25 жовтня - 89810 виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-