Вінничан не пускали голосувати. Члени комісії доробляли кабінки

Вінничан не пускали голосувати. Члени комісії доробляли кабінки

Укрінформ
Дві виборчі дільниці у Вінниці відкрилися із затримкою через неготовність кабінок для голосування.

Про це повідомила прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА у Вінницькій області Галина Сегеда.

«У Вінниці на двох дільничних виборчих комісіях №051453, що по вулиці Фрунзе, 4, та №051476, що знаходиться на провулку Залізничний, 1, станом на 8:15 ранку 25 жовтня спостерігачами ОПОРИ зафіксовано неготові кабінки для таємного голосування, - їх доробляли члени комісії», - зазначила прес-секретар.

За її словами, голова та члени цих комісій запевняють, що затримки виникли тому, що дошки для кабінок привезли із значним запізненням, а самі кабінки почали встановлювати близько 8 години ранку 25 жовтня. Своєї провини вони у цьому не вбачають.

Згідно із вимогами Закону України «Про місцеві вибори»(ст. 76 ч.1), контроль за облаштуванням приміщення для голосування покладається на дільничну виборчу комісію.

Ще на одній дільничній виборчій комісії в Томашпільському районі екстрено міняли бюлетені через помилку у прізвищі кандидата в депутати райради.

«У селі Гнатків Томашпільського району на ДВК № 051107 здійснювалася заміна бюлетенів. За словами короткострокового спостерігача ОПОРИ, у прізвищі одного з кандидатів у депутати Томашпільської районної ради була допущена помилка», - повідомила Сегеда.

За її словами,бюлетені замінені і складені відповідні акти. На місці події були присутні правоохоронці.

Виборчий процес на ділянці відновили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-