КВУ: Виборчі дільниці у Красноармійську та Маріуполі не відкрились

КВУ: Виборчі дільниці у Красноармійську та Маріуполі не відкрились

Укрінформ
У Донецькій області в містах Маріуполь і Красноармійськ виборчі дільниці не працюють.

Про це в неділю повідомили в Донецькій обласній організації ВОО "Комітет виборців України" з посиланням на своїх спостерігачів, які проводять громадське спостереження за місцевими виборами у рамках загальнонаціональної кампанії громадянської мережі "Опора".

"У Маріуполі і Красноармійську бюлетені не видаватимуть ДВК", - йдеться в повідомленні.

За словами спостерігачів, у Красноармійську сьогодні вночі Донецький обласний адміністративний суд, який зараз знаходиться в Слов'янську, визнав недійсним рішення Красноармійської міської територіальної виборчої комісії про вибір друкарні в Краматорську для друку бюлетенів. Друкарня в Краматорську є приватною, а в ТВК ще також має договори з попередньою друкарнею "Приазовський робітник" (Маріуполь) і "Зоря" (Київ). Красноармійська ТВК сьогодні вранці на засіданні прийняла бюлетені з друкарні, проте другим питанням на порядку денному стояла передача бюлетенів дільничним виборчим комісіям. П'ять членів комісії разом з головою проголосували "за", проте дев'ять членів комісії зазначили, що оскільки суд визнав неправомірним рішення вибрати приватну друкарню, отже, бюлетені недійсні. Попри те, що незгодні з цією тезою 5 членів комісії залишили засідання, кворум у комісії (9 з 17) залишився, тому ті, хто залишилися, прийняли рішення не видавати бюлетені ДВК. Комісія запланувала зібратися о 22.00 і оголосити вибори такими, що не відбулися.

Спостерігачі також пояснили, що в Маріуполі всі 720 тис. бюлетенів ще з ночі залишилися на території друкарні під охороною. ЦВК направила телеграму Маріупольській міській територіальній виборчій комісії з вимогою роздати бюлетені дільничним виборчим комісіям і провести вибори. Проте ТВК так і не зібралася на засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-