Матіос розповів про причини небойових втрат в АТО

Матіос розповів про причини небойових втрат в АТО

Укрінформ
Заступник Генпрокурора України - Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів про причини небойових втрат в зоні АТО.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вживання, неправомірне, спиртних напоїв у період неведення бойових дій, агресивна поведінка один до одного, наявність зброї і сподівання на те, що ніхто не буде знайдений і покараний, призводить до небойових втрат. Такі люди і такі випадки дійсно є», - сказав Матіос.

За його словами, є також «певна кількість випадків», коли з військових частин, після проходження служби в зоні АТО, або в місцях злагодження, до місць проживання приходять домовини з померлими військовослужбовцями, і виявляється абсолютна невідповідність діагнозу, з яким поступив померлий (згідно з довідками військових частин) з реальним станом речей.

«Дійсно, є певна кількість випадків, які свідчать про це... Такі випадки виявлені в Чернівецькій, в Івано-Франківській, Рівненській області, коли написано «серцева недостатність», а при повторному розтині під час підготовки до поховання виявляється, що у померлого перелом хребта, колін, рук, ребер тощо», - підкреслив Матіос.

Він зазначив, що всі справи такого характеру Головною військовою прокуратурою взяті на контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-