Харківський облвиборчком сказав, куди йти Опоблоку зі скаргами

Харківський облвиборчком сказав, куди йти Опоблоку зі скаргами

Укрінформ
Харківський облвиборчком радить місцевому "Опоблоку" скаржитися на повторну відмову в реєстрації списку кандидатів не в ЦВК, а до суду.

Про це заявив журналістам голова Харківського облвиборчкому Олександр Коновал, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За законом "Опоблок" не мав права звертатися зі скаргою на дії облвиборчкому в ЦВК. Такі скарги розглядаються виключно судом. Проте, в ЦВК надійшла скарга регіональної організації "Опоблоку" на обмеження її виборчих прав, і ЦВК взяла цю скаргу до розгляду", - зазначив Коновал.

За його словами, "Опоблоку" відмовлено в реєстрації через порушення в поданні документів.

"Серед поданих в облвиборчком документів відсутні ті, які є обов'язковими: повідомлення про проведення партійної конференції і документ про внесення виборчої застави. Нарешті, документи підписані особою, яка не має на те повноважень", - додав Коновал.

Нагадаємо, 1 жовтня Харківський облвиборчком відмовив "Опоблоку" в реєстрації виборчого списку кандидатів у Харківську облраду.

7 жовтня ЦВК скасувала постанову облвиборчкому і зобов'язала вирішити питання про реєстрацію списку "Опоблоку" до 8 жовтня. Увечері того ж дня облвиборчком повторно відмовив "Опоблоку" в реєстрації.

Лідер харківського "Опоблоку" народний депутат Михайло Добкін заявив про намір добиватися через ЦВК розпуску облвиборчкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-