День донора їжі: підсумки та перспективи

День донора їжі: підсумки та перспективи

Укрінформ
17 травня, 12:00 - пресконференція на тему: «День донора їжі: підсумки та перспективи».

Організатор: БО «БФ «Українська Федерація Банків Продовольства» (УФБП).

Учасники: Дмитро Шкрабатовський - голова правління УФБП;  Жак Ванденшрік - президент European Food Banks Federation-FEBA (онлайн); Софія Вара - координаторка European Food Banks Federation-FEBA в Україні (онлайн); Ганна Тронь - виконавча директорка з розвитку УФБП; Оксана Шибецька - комерційна директорка ТОВ ТД Житомирські ласощі; Олена Романенко - менеджерка із зв’язків з громадськістю Вітмарк-Україна (онлайн); Юлія Гончаренко - начальниця сектору людських ресурсів та касових операцій Auchan;  Злата Костюк - провідна фахівчиня з КСВ, ​координаторка Фундації Auchan в Україні (онлайн); Олена Мартинова - начальниця сектору людських ресурсів та касових операцій Auchan (онлайн); Наталя Раріна - голова правління благодійної організації «Крок в нове життя»; Андріс Капіньш - голова опікунської ради асоціації «Дитина» CHILD.UA; представники партнерських громадських організацій УФБП з різних регіонів України.

Модераторка: Валерія Сігуля – комунікаційна менеджерка УФБП.

Питання до обговорення:

  1. Підсумки співпраці УФБП з міжнародними та українськими донорами.
  2. День донора їжі в Україні: важливість формування у суспільстві культури споживання продуктів, правил поводження з продуктовими відходами, роз’яснення важливості внеску кожного громадянина у забезпеченні їжею тих, хто її потребує, боротьба з голодом в країні.
  3. Фудбанкінг як ознака розвиненого суспільства та одна зі складових стратегічного курсу України на вступ до ЄС.
  4. Ситуація в регіонах України: потреби населення в продуктовій допомозі.

Довідково. Українська Федерація Банків Продовольства (УФБП) - асоційований член European Food Banks Federation ( FEBA), благодійна організація, яка передає продуктові набори вразливим групам населення у 23-х регіонах України.

European Food Banks Federation (FEBA) - некомерційна організація, яка об’єднує мережу банків продовольства з 30 країн Європи.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ та додаткові питання: valeriia.sihulya@uafoodbank.org.

Акредитація триватиме до 11:30, 17 травня 2024 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Українська Федерація Банків Продовольства за рік передала понад 2 тисячі тонн гуманітарної допомоги

Впродовж року Українська Федерація Банків Продовольства (УФБП) передала понад 2 тисячі тонн гуманітарної допомоги для населення України, концентруючись на постраждалих від російських обстрілів регіонах.

Про це повідомив у пресцентрі Укрінформу голова Української Федерації Банків Продовольства Дмитро Шкрабатовський під час конференції «День донора їжі: підсумки та перспективи».

“Кількість українців, які дійсно опинилися на межі голоду, постійно збільшується. Тож, на сьогоднішній день, ми щодня працюємо з різними громадськими організаціями та донорами, аби забезпечити потреби населення в 23 областях України”, - повідомив Шкрабатовський.

Він зазначив, що найбільше продовольчих наборів від фонду отримують мешканці Київської, Харківської, Чернігівської та Сумської областей. Менше - Львівської, Житомирської, Черкаської, Миколаївської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

“Найбільшої нашої допомоги, на сьогоднішній день, потребують внутрішньо переміщені особи, багатодітні сімʼї, пенсіонери та люди з інвалідністю”, - підкреслив голова УФБП.

Банк Продовольства обʼєднує 47 громадських організацій, які присутні в регіонах та здатні опрацьовувати запити населення на місцях.

“Ми тісно співпрацюємо з ними (ГО - ред.) та забезпечуємо їх необхідним ресурсом, якого потребує найбільш вразливе населення постраждалих регіонів”, - пояснив Шкрабатовський.

Голова правління благодійної організації «Крок в нове життя» Наталя Раріна, яка працює в партнерстві з Банком Продовольства, зауважила, що перед тим як розвозить гуманітарну допомогу, організація проводить опитування і складає список потреб для кожного населеного пункту.

У коментарі кореспондентці Укрінформу вона також додала, що деякі населені пункти не мають електроенергії і можливості до термічної обробки їжі, інші - не можуть купити цю їжу, адже через постійні російські обстріли магазини припиняють свою роботу в цих регіонах. Отож, важливо виявити запит населення та задовольнити його.

Підбиття підсумків роботи УФБП відбулося з нагоди дня донора їжі, який відзначається у третю суботу травня. Його заснувала Українська Федерація Банків Продовольства минулоріч, вперше оголосивши про це у пресцентрі Укрінформу.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-