Презентація дослідження «Перспективи співпраці України та держав Глобального Півдня»

Презентація дослідження «Перспективи співпраці України та держав Глобального Півдня»

Укрінформ
17 квітня, 13:30 - презентація дослідження «Перспективи співпраці України та держав Глобального Півдня».

Організатори: Аналітичний центр «Об’єднана Україна»,  Медіацентр Україна-Укрінформ.

Учасники: Олексій Кущ - економіст, фінансовий аналітик; Петро Олещук - політолог, доктор політичних наук;  Дмитро Левусь - експерт-міжнародник.

Чому це важливо? 

В лютому 2024 року Аналітичний центр «Об’єднана Україна» провів круглий стіл «Україна для Глобального Півдня», а пізніше – тематичне експертне опитування з метою визначення пріоритетних напрямків співпраці нашої держави з відповідними країнами. Отримані результати дослідження – спроба резюмувати отриману інформацію та виробити актуальні пропозиції, що допоможуть Україні прогнозовано та ефективно оптимізувати свою зовнішньополітичну діяльність.

Результати експертного опитування вказують на потенціал глибокої та продуктивної співпраці між Україною та країнами Глобального Півдня. Зокрема, існує широкий спектр "точок дотику" між Україною та цими країнами, які створюють підґрунтя для ефективного економічного партнерства та спільних ініціатив щодо розвитку. Зокрема, важливими напрямками співпраці є розвиток економічних відносин, особливо у сферах агропромисловості, енергетики та технологій. Україна має значний потенціал у цих галузях і може пропонувати свій досвід та ресурси для спільного розвитку.

Співпраця з країнами Глобального Півдня має потенціал стати важливим елементом зміцнення міжнародного порядку та сприяти миру та стабільності в регіоні та у всьому світі.

Більш детально про отримані результати та рекомендації можна буде дізнатись під час заходу.

Контактна особа:  Володимир Кузнецов, тел.: 0958815270, е-mail: tt.united.ukraine@gmail.com.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Експерт: Є три ключові напрямки співпраці України з країнами Глобального Півдня

Ключові позиції України в контексті співпраці з країнами Глобального Півдня могли б сформувати три напрямки: дипломатичний, економічний та військовий.

Про це заявив економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ на презентації в Укрінформі дослідження «Перспективи співпраці України та держав Глобального Півдня», проведеного аналітичним центром «Об’єднана Україна".

"Що робити вже завтра? По-перше, це дипломатичні рішення. Тобто необхідно, щоб Україна використала свій шанс стати своєрідною сполучною ланкою між західним світом і країнами Глобального Півдня. Це унікальна можливість для України використати своє геополітичне становище, свою міжнародну транзитивність і потенціал саме як країни-моста, яка може з'єднувати цивілізації", - сказав Кущ.

По-друге, зазначив він, ринки збуту нашої продукції і наші економічні інтереси значною мірою будуть пов'язані з країнами Глобального Півдня.

"Ми мусимо розвивати там напрямки співпраці. Зокрема, одним з найбільших проєктів у цьому контексті могла б бути зона вільної торгівлі з Індією. Це був би своєрідний економічний джекпот України", - вважає економіст.

Третім напрямом він назвав безпекове і військове співробітництво.

"Україна, яка вже вміє працювати з військовими технолгіями і має певний військовий потенціал, може активно допомагати країнам Глобального Півдня захищати свою самостійність на технічному, технологічному рівнях, на інформаційному рівні. Тобто, ці три напрямки могли б сформувати ключові позиції України в контексті співпраці з країнами Глобального Півдня", - резюмував експерт.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ у 2021 році презентувало Азійську, потім Африканську стратегію, а на початку січня представило першу в історії Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-