Best Eco Fest та Роман Скорпіон оголосять збір коштів на відкриття центру порятунку тварин «Пес Барон»

Best Eco Fest та Роман Скорпіон оголосять збір коштів на відкриття центру порятунку тварин «Пес Барон»

Укрінформ
3 квітня,  9:30  - пресконференція на тему: «Фестиваль Best Eco Fest та Роман Скорпіон проводять збір коштів на відкриття центру порятунку тварин «Пес Барон» у рамках проєкту «Врятовані».

Організатор: БО «МБФ «SACRE COEUR». 

Спікери: Аркадій Гончаров - зооволонтер та засновник БО «МБФ «SACRE COEUR»;  Вікторія Суходольська - засновник SPORT&HEALTH CITY, громадська діячка, ідеолог та куратор проєктів БО «МБФ «SACRE COEUR», модераторка;  Пес Барон та Олена Біла - зооволонтер та засновник БФ «З божої ласки»;  Роман Скорпіон - український співак, композитор та автор пісень, амбасадор проєкту «Врятовані».

Питання до обговорення: 

  • Чому варто підтримувати проєкти допомоги тваринам? 
  • Проблеми та виклики зооволонтерів.

Чому це важливо? 

Під час заходу спікери проінформують про проєкт допомоги домашнім тваринам «Врятовані», деталі проведення благодійного фестивалю BEST ECO FEST, а також розкажуть історію собаки-психолога Барона та про відкриття центру порятунку домашніх тварин «Пес Барон». Окрім цього, Роман Скорпіон розповість, чому прийняв рішення стати амбасадором проєкту. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 09:00 3 квітня 2024 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Під час фестивалю Best Eco Fest збиратимуть кошти для центру порятунку тварин з прифронтових територій

Фестиваль Best Eco Fest, який має на меті зібрати кошти для центру порятунку тварин з прифронтових територій, пройде 20 квітня у селищі Чубинське Київської області.

Про це повідомили під час пресконференції в Укрінформі організатори заходу - зооволонтер і засновник БО «МБФ «Sacre Coeur» Аркадій Гончаров, куратор проєктів фонду Вікторія Суходольська, зооволонтер і засновник БФ «З божої ласки» Олена Біла і співак Роман Скорпіон.

Зазначалося, що захід проходитиме на території кінно-спортивного клубу «Магнат».

«Наша команда вирішила провести фестиваль, щоб допомогти зібрати кошти для центру порятунку тварин з прифронтових територій під назвою «Пес Барон». Основний напрямок фестивалю – захист екології. Будуть флешмоби, різні цікаві виступи, ігри для дітей. Через перформанси ми будемо показувати, як зберегти довкілля. Будуть проходити благодійні аукціони. Цей день можна буде провести активно і весело, при цьому зробити хорошу справу – допомогти тваринам», - сказала Суходольська.

За її словами, на будівництво центру порятунку тварин «Пес Барон» потрібно 11 млн грн. Сюди привозитимуть тварин з прифронтових територій, перетримуватимуть, надаватимуть медичну допомогу, стерилізуватимуть і знаходитимуть їм господарів.

У центрі відвідувачі матимуть змогу погодувати, вигуляти тварину, прибрати її вольєр.

Зооволонтер Олена Біла розповіла, що з лютого 2022 року разом зі своїми колегами евакуювала з прифронтових територій близько 2,5 тисячі тварин. Чимало з них знайшли нових господарів в Україні і за кордоном – у Польщі, Великій Британії, Ірландії і Нідерландах.

Вона зауважила, що люди, коли евакуюються, не завжди можуть узяти з собою домашніх улюбленців. «Тварини залишаються зачиненими у квартирі, прив’язаними на цепку, і люди нікуди не повідомляють – ні волонтерам, ні в які служби, що вони виїхали, а тварини лишилися, тому що не змогли їх забрати. Через це багато тварин гине», - сказала Біла.

За її словами, часто покинутих тварин у прифронтових зонах рятують українські військові: витягують з-під обстрілів, забирають поранених до себе і лікують та годують, доки їх не заберуть волонтери.

Своєю чергою Аркадій Гончаров зауважив, що багато покинутих тварин залишається у Херсонській області. Завдяки благодійникам волонтери мають змогу годувати від 7 до 10 тис. покинутих тварин щодня, проте це складно і небезпечно робити під обстрілами, тому чотирилапих потрібно вивезти, щоб знайти їм нових господарів.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-