Ворожі удари по Херсону та області: жертви, руйнування та поточна ситуація

Ворожі удари по Херсону та області: жертви, руйнування та поточна ситуація

Укрінформ
15 січня, 13:30  - брифінг на тему: "Ворожі удари по Херсону та області: жертви, руйнування та поточна ситуація".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Толоконніков - керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Наслідки ворожих обстрілів Херсона.
  • Стан критичної інфраструктури і гуманітарна ситуація в місті та області.
  • Що наразі відомо про ситуацію в тимчасово окупованій частині Херсонщини?

Формат заходу –  офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Через обстріли армією РФ села Станіслав на Херсонщині пошкоджено ліцей, пошту, амбулаторію та ЛЕП

Російські військові продовжують обстрілювати село Станіслав на Херсонщині, зокрема внаслідок нічних обстрілів там пошкоджено амбулаторію, ліцей, дитсадок, відділення пошти та лінії електропередач.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Сьогодні знову зранку обстрілюють Станіслав, там вже є постраждала. Внаслідок нічних обстрілів пошкоджена амбулаторія, ліцей, дитячий садочок, відділення Укрпошти», – розповів Толоконніков.

Він також зазначив, що є багато поривів ліній електропередач, зараз населений пункт без світла. Толоконніков запевнив, що коли обстріли припиняться, працюватимуть енергетики.

Толоконніков нагадав, що напередодні, 14 січня, військові РФ обстріляли дроном-камікадзе рятувальників місцевого посту пожежної охорони.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині росіяни атакували дроном-камікадзе підрозділ пожежної охорони в селі Станіслав, у результаті поранень зазнали четверо вогнеборців.

Окупанти на лівобережжі Херсонщини планують до середини квітня сформувати мобілізаційні списки - ОВА

На тимчасово загарбаній території Херсонської області окупаційна "влада" планує до 15 квітня сформувати мобілізаційні списки.

Про це заявив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Також є повідомлення про те, що головний колаборант лівобережної Херсонщини Сальдо оголосив, що до 15 квітня повинні сформувати списки мобілізаційні, щоб мобілізувати чоловіків», - сказав Толоконніков.

За його словами, окупанти вже створюють "медичні комісії".

Водночас медична допомога населенню на окупованій території області, за словами Толоконнікова, на дуже низькому рівні, медзаклади зосереджені на лікуванні поранених окупантів, а місцевих мешканців відправляють оперуватись у Крим.

Керівник пресофісу ОВА також зазначив, що на ТОТ навіть у віддалених від лінії фронту населених пунктах Генічеського, Скадовського районів не вирішуються проблеми у тепло-, водо-, електропостачанні. За його інформацією, окупанти нещодавно оголосили, що видаватимуть вугілля мешканцям, які отримали російські паспорти. «Люди почали звертатися до місцевої окупаційної влади, а там навіть не знають, як оформлювати ці заявки, а не те що там є те вугілля. Є розуміння, що вугілля в кращому разі якщо і доїде, то наприкінці зими, коли воно уже і не потрібне», - заявив Толоконніков.

Як повідомляв Укрінформ, восени 2023 року на тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники почали проводити мобілізацію та змушувати українців підписувати контракти з армією ворога.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-