Презентація четвертої частини освітнього проєкту «Діалоги про війну»

Презентація четвертої частини освітнього проєкту «Діалоги про війну»

Укрінформ
21 грудня, 12:00 - презентація четвертої частини освітнього проєкту «Діалоги про війну».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Олександр Дріз - генеральний продюсер проєкту;  Володимир Жемчугов - Герой України, керівник проєкту;  Максим Удовиченко – керівник державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України»;  Ганна Байкєніч - завідувач сектору методичної роботи Українського інституту національної пам’яті, співавторка сценарію, координаторка проєкту; Олександр Макобрій - заступник директора Департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки - начальник відділу інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Чому це цікаво? 

«Діалоги про війну» – методичні рекомендації для навчальних закладів з доступним роз’ясненням про те, що таке війна, чому Росія прагне захопити Україну і про те, що таке сучасна російсько-українська війна.

Методичні рекомендації складаються з таких розділів: мета проведення уроку або позакласного заходу, ключові повідомлення, словничок, рекомендовані форми проведення уроку / заходу, практичний блок (методи й прийоми опрацювання відео ресурсів в освітньому просторі), переліки питань для підсумкового обговорення та домашнє завдання.  

Організатори проєкту: Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут національної пам’яті, Центр захисту інформаційного простору України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Вийшла четверта частина проєкту "Діалоги про війну"

Вийшла четверта частина проєкту "Діалоги про війну", матеріали проєкту можуть використовуватися як методичні рекомендації для навчальних закладів з доступним роз’ясненням про те, що таке війна, чому Росія прагне захопити Україну і що таке сучасна російсько-українська війна.

Про мету та перспективи проєкту на презентації в Медіацентрі Україна – Укрінформ розповів керівник державного підприємства "Центр захисту інформаційного простору України" Максим Удовиченко.

"Ми представляємо вже четверту частину нашого проєкту "Діалоги про війну". І маю надію, що наступного року також будемо розвивати цей проєкт, тому що досвід цього року, кількість презентацій проєкту у навчальних закладах в багатьох областях України, показує, що діти реагують і емоційно, і дуже великий попит у них щодо цієї інформації. Маю надію, що найближчим часом ми разом з МОН запровадимо цей проєкт в освітню програму, щоб всі діти мали доступ до цієї інформації", - сказав Удовиченко.

Як розповів на презентації , керівник проєкту, Герой України Володимир Жемчугов, під час спілкування з освітянами, він часто чув скарги на те, що для патріотично-виховної роботи не вистачає методичних матеріалів, їх доводиться шукати в інтернеті, що не завжди дає потрібний результат. Також, як наголосив Жемчугов, показовим є те, що на нещодавно окупованих росією українських територіях колективи деяких шкіл переходили на бік ворога, їздили на так зване підвищення кваліфікації та отримували методички для роботи з дітьми.

Він додав: попередні три серії "Діалогів про війну", які охоплюють період російської агресії з 2014 року, вчителі можуть використовуватися як методичний матеріал для патріотично-виховної роботи. Проте, за його словами, постало питання про необхідність доповнити ці матеріали подіями 2022 року, повномасштабної агресії.

"МКІП нещодавно впровадило матеріали з медіаграмотності, в форматі всеукраїнських онлайн-уроків. І оскільки результат був позитивний, ми хочемо скористатися цим досвідом, і у наступному році впровадити цей проєкт онлайн разом з МОН, зробити онлайн-уроки для вчителів, щоб вони отримали ці методичні матеріали , отримали відеоконтент і могли робити свої уроки на їх основі", - сказав Жемчугов.

Як розповіла на презентації завідувачка сектору методичної роботи Українського інституту національної пам’яті, співавторка сценарію, координаторка проєкту Ганна Байкєніч, перші відео проєкту присвячено поясненню що таке взагалі війна як явище, друге - про те, чому росія весь час прагне захопити Україну. Третє - про початок вторгнення росії в Україну, про події 2014 року.

Матеріали проєкту розраховані на 5-11 класи, героями проєкту стали учасники, ветерани російсько-української війни, які в формі діалогу з молоддю розповідають, чому і як відбулася російська агресія, яку мету ставить перед собою ворог.

"Оскільки це комплексний проєкт, ми будемо надалі працювати з Міністерством освіти та науки для повноцінного повноцінно поширення цих матеріалів закладам освіти", - сказала Байкєніч.

За її словами, вже відбулося понад 30 презентацій цього проєкту по всій Україні, така робота триватиме і надалі.

Наразі відео є в доступі на YouTube-каналі Інституту національної памʼяті.

Як повідомлялося, освітній проєкт “Діалоги про війну”, підготовлений Українським інститутом національної пам’яті та реалізований з ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики та Героя України Володимира Жемчугова. Презентація перших трьох частин відеопроєкту "Діалоги по війну" відбулася в серпні 2022 року.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-