Ворожі атаки по Україні та робота ППО

Ворожі атаки по Україні та робота ППО

Укрінформ
6 листопада, 12:00 - брифінг на тему: "Ворожі атаки по Україні та робота ППО".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасник: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1Bcn.

Підсумкові матеріали:

Ворожі керовані авіабомби збивати вкрай важко, потрібно подавляти діяльність російської тактичної авіації - Ігнат

Боротись з ворожими керованими авіабомбами можна, лише подавляючи діяльність російської тактичної авіації. Для цього Україні потрібні F-16.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Кількість керованих авіабомб, які запускає противник, зростає. Загарбники...мають можливість завдяки цим авіабомбам завдавати ударів дистанційно, приблизно на відстані від лінії бойового зіткнення чи державного кордону 50 км... Вона (бомба - ред.) летить до своєї цілі і завдає серйозних руйнувань туди, куди влучає. Часто не потрапляє в ціль. Зрозуміло, що противник ставить більше за мету ураження кількістю, а не якістю», - зазначив Ігнат.

За словами речника, протистояти таким атакам вкрай важко і боротися з ними можна лише подавляючи діяльність російської тактичної авіації.

«З бомбами навряд чи ми зможемо боротися. Звичайно, можна пробувати їх збивати, але це не приведе до бажаних результатів. Боротися з ними можна, лише подавляючи діяльність тактичної авіації – Су-34, Су-35, допоміжних літаків, гелікоптерів», - пояснив Ігнат.

Він вкотре наголосив на важливості отримання Україною літаків F-16, які б могли протистояти ворожій авіації.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада російські війська вночі завдали удару керованою авіабомбою по школі у Дар’ївській громаді Херсонської області.

Україна потребує більшої кількості систем ППО та сподівається на збільшення виробництва в Німеччині, США - Ігнат

Україна потребує більшої кількості систем ППО, оскільки ворог атакує промислові об’єкти, енергетичну інфраструктуру, зерносховища по всій території країни.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Зараз ППО в оренду просто так ніхто не віддає. Це топтема у світі. І тому ми очікуємо збільшення (виробництва - ред.) промисловості німецької передусім для нарощування постачання IRIS-T, американської - для нарощування постачання Patriot та ракет до них, нарощування NASAMS. Це ті комплекси, які сьогодні дають результат. Поряд з тим ми бачимо роботу Hawk. Нам потрібно зараз наростити саме кількість», - наголосив Ігнат.

Він додав, що Україна має фактично усе, що обіцяв Захід, але по номенклатурі і по кількості потрібно більше.

Ігнат нагадав, що російські окупанти останнім часом атакують міста-мільйонники, промислові об’єкти, енергетичну інфраструктуру, аби зламати країну зсередини.

«Сьогодні ворог багато атакує міста-мільйонники, де працюють різні підприємства. Ворог б’є не лише по військових об'єктах, а й по економічній інфраструктурі, паливно-енергетичному сектору, по портовій інфраструктурі, по зерносховищах. Це все те, що ворог хоче уразити, аби зламати країну зсередини, зламати український спротив. Саме тому Київ, де знаходяться всі державні інституції, ворога дуже цікавить. Зрозуміло, що Київ буде добре захищений так само як і інші регіони в міру надходження міжнародної допомоги», - наголосив речник.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що підтримка України від Європейського Союзу у сфері оборони досягла €25 млрд, а загальна сума допомоги, включаючи військову, цивільну та гуманітарну, становить €85 млрд.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-