Ситуація на фронті та облік військовозобов’язаних

Ситуація на фронті та облік військовозобов’язаних

Укрінформ
31 жовтня, 15:30 - брифінг на тему: «Ситуація на фронті та облік військовозобов’язаних».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Володимир Фітьо - начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Поточна ситуація на фронті, успіхи українських військ.
  •  Реформа ТЦК, запуск системи «Оберіг».
  • Постановка на облік жінок – які категорії підпадають.
  • Права та обов’язки військовозобов’язаних, постановка на облік студентів.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У ТЦК триває процес призначення воєнкомів – речник Сухопутних військ ЗСУ

У територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки триває процес призначення нових воєнкомів, які мають бойовий досвід.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ на тему: «Ситуація на фронті та облік військовозобов’язаних» повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо.

«Ми говоримо про виконання рішення РНБО про заміну обласних очільників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. На даний момент цей процес триває. На начальників ТЦК призначаються нові військовослужбовці, які мають військовий досвід ведення бойових дій, які пройшли перевірку відповідних органів, антикорупційних», - сказав Фітьо.

Відповідаючи на питання, як кадрові ротації впливають на роботу ТЦК, начальник служби зв'язків з громадськістю відзначив, що покращити роботу центрів комплектування мають законодавчі зміни, на які очікують військові.

«Зараз щодо роботи ТЦК є ряд законопроектів, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді. Одним із таких законопроєктів, який мав би покращити роботу ТЦК, є запровадження синхронізації єдиної бази військовозобов’язаних, нашої системи обліку «Оберіг» з іншими реєстрами інших державних органів влади. Якщо цей законопроєкт буде проголосовано, то відповідно до цього система обліку військовозобов’язаних «Оберіг» буде отримувати дані з інших реєстрів – про сімейний стан, про освіту, про народження дітей, про фах, про роботу та інші необхідні дані», - пояснив Фітьо.

Він зауважив, що наразі система обліку військовозобов’язаних наповнена на 90%, і триває процес внесення даних з паперових носіїв у цифрові.

«Зараз ще військовозобов’язані мають особисто з’являтись у свої ТЦК для того, щоб оновити свої дані, тобто з’являтись фізично і приносити ксерокопії тих чи інших документів», - зазначив Фітьо.

Він також наголосив, що лише після оцифровування даних військовозобов’язаних та ухвалення відповідного законопроєкту можна буде перейти до процесу синхронізації системи обліку «Оберіг» з іншими державними реєстрами.

Як повідомляв Укрінформ, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів немає даних про особу, то громадянин може скористатись порталом "Дія", аби повідомити про місце свого проживання.

У ЗСУ нагадали, що жінки-медики, які не стоять на обліку, мають оновити свої дані в ТЦК

Жінки-медики, які не стоять на обліку в центрах комплектування та соціальної підтримки, повинні це зробити та отримати військово-обліковий документ.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо.

«З 1 жовтня вступили в дію зміни, які прийняла ВР щодо обліку військовозобов’язаних жінок-медиків. З 1 жовтня всі жінки, які мають медичну освіту, – фармацевти, лікарі, косметологи і всі, хто має медичну освіту, повинні – хто це ще не зробив – з’явитись в свої територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, пройти медичний огляд, надати відповідні документи та стати на військовий облік», – зазначив Фітьо.

За його словами, для жінок-медиків порівняно з попереднім періодом не змінилося нічого. "Тому що усі жінки-медики, які навчались в медичних вузах на останніх курсах, так чи інакше ставали на військовий облік, і вони завжди були військовозобов’язаними. Зараз це більше стосується тих жінок, які з якихось певних причин цього не зробили або втратили свій військово-обліковий документ. Саме такій категорії необхідно з’явитись в свій ТЦК, попередньо передзвонивши та узгодивши дату візиту", – пояснив військовий.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня в МОЗ заявили, що понад 30 років постановка на військовий облік жінок-медиків та жінок-фармацевтів працювала недосконало, через що частина медиків в ньому не враховані. Тому з 1 жовтня 2023 року на військовий облік мають стати всі жінки-медики та жінки-фармацевти, які з певних причин там не перебували.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-