Відеопроєкт «ОНКОсвідомість»: презентація циклу програм «Рак підшлункової залози»

Відеопроєкт «ОНКОсвідомість»: презентація циклу програм «Рак підшлункової залози»

Укрінформ
1 листопада, 13.30 - презентація циклу програм про рак підшлункової залози в рамках інформаційного відеопроєкту «ОНКОсвідомість». 

Організатори: KNSKA Agency, ГО "Українська спілка онкохірургів", ДНП "Національний інститут раку", ТОВ "Серв’є Україна”.

Учасники: Олена Єфіменко - генеральна директорка ДНП "Національний інститут раку"; Андрій Лукашенко - заступник генерального директора ДНП "Національний інститут раку" з наукової роботи, голова ГО "Українська спілка онкохірургів"; Клаврель Ніколя Бертран - генеральний директор ТОВ "Серв’є Україна”; Максим Палій - завідувач кліники радіології ДНП “Національний інститут раку” МОЗ Україна.

Модераторка: Ольга Канська - фахівчиня з комунікацій, засновниця агенції KNSKA та генеральна продюсерка інформаційного відеопроєкту «ОНКОсвідомість».

Коротко. Захід присвячено Всесвітньому місяцю обізнаності про рак підшлункової залози.  У світовій статистиці рак підшлункової залози (РПЗ) за показниками смертності посідає 7 місце. На жаль, майже 70%  українців з цим захворюванням помирають вже на першому році встановлення діагнозу, адже в половині випадків його фіксують на пізніх стадіях. Тому ГО "Українська спілка онкохірургів» разом з ДНП "Національний інститут раку" та KNSKA Agency при підтримці ТОВ "Серв’є Україна” розробили і презентують цикл із 7 відеопрограм про рак підшлункової залози в рамках проєкту «ОНКОсвідомість».

Довідково. “ОНКОсвідомість” – це цикл відеопрограм, в яких провідні фахівці, досвідчені лікарі ДНП “Національний інститут раку” надають вичерпні відповіді на часті запитання пацієнтів та їх родичів, розвінчують міфи та дають корисні поради. У випусках можна отримати вичерпні відповіді не тільки про своєчасну діагностику раку, а й про те, як і коли необхідно її здійснювати, як стабілізувати психічний стан хворого, як обрати свого лікаря та не помилитися в терапії. Проєкт покликаний, перш за все, підвищити онко свідомість серед населення. “ОНКОсвідомість” дозволить розширити межі обізнаності, надавши тисячам українців спеціалізовану інформацію про рак. Перший цикл програм був присвячений колоректальному раку.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: roma@prbatteries.com та +380672491667, Роман Мединський - PR Batteries agency.

Акредитація триватиме до 20:00 31 жовтня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, email та мобільний номер телефону.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Щороку в Україні діагностують близько 4500 випадків раку підшлункової залози - експертка

За даними Національного канцер реєстру, щороку в Україні діагностують приблизно 4500 нових випадків раку підшлункової залози.

Про це повідомила генеральна директорка ДНП «Національний інститут раку» Олена Єфіменко під час презентації циклу програм про рак підшлункової залози в рамках інформаційного відеопроєкту «ОНКОсвідомість», що відбулась в Укрінформі.

«За даними Національного канцер реєстру щороку в Україні діагностують приблизно 4500 нових випадків раку підшлункової залози», - поінформувала вона.

Експертка зазначила, що хоч в глобальному розрізі РПЗ становить лише 3% всіх випадків раку, рівень смертності від нього сягає 7% у загальній статистиці.

Водночас Єфіменко підкреслила, що смертність серед чоловіків і жінок майже однакова: 6% серед жінок і 5,5% серед чоловіків.

«70% хворих українців на рак підшлункової залози помирають вже на першому році від встановлення діагнозу, адже в половині випадків діагноз встановлюють на пізніх стадіях», - повідомила вона.

Генеральна директорка ДНП «Національний інститут раку» наголосила на важливості максимально свідомого способу життя, а саме берегти себе від стресів, намагатися правильно харчуватись, гуляти та своєчасно переглядати свій стан у лікаря.

Експертка також рекомендує перевірятися лише в лікарнях, що законтрактовані з НСЗУ, і лікувати захворювання у лікарів, що спеціалізуються на лікуванні раку підшлункової залози. За її словами, такі прості, але свідомі дії, можуть скоротити відсоток по смертності від цієї хвороби

«ОНКОсвідомість» - це цикл відеопрограм, в яких провідні фахівці, досвідчені лікарі ДНП «Національний інститут раку» надають вичерпні відповіді на часті запитання, розвінчують міфи та дають корисні поради.

Проєкт покликаний підвищити онко свідомість серед населення, дозволить розширити межі обізнаності, надавши тисячам українців фахову інформацію про рак.

Перший цикл програм був присвячений колоректальному раку.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-