Комплексна психологічна допомога дітям, які проживають в Україні в умовах війни

Комплексна психологічна допомога дітям, які проживають в Україні в умовах війни

Укрінформ
26 вересня, 10:30 - пресконференція на тему: "Комплексна психологічна допомога дітям, які проживають в Україні в умовах війни. Національний проєкт "Обійми для кожного, хто потребує": виклики та результати".

Організатор: ГО "Let`s Do It Green Ukraine".

Учасники: Олег Рибалка - віцепрезидент з питань молодіжного розвитку та інклюзивних проєктів ГО "LET`S DO IT GREEN UKRAINE"; Василь Луцик - голова Національної соціальної сервісної служби України; Катерина Пуха - керівниця програм захисту дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ); Альона Терещенко - ключовий експерт з питань дітей з інвалідністю, дітей раннього віку Міжнародного благодійного фонду «Партнерство Кожній дитині»; Марина Гончарова - законний представник дитини з особливими освітніми потребами – учасника проєкту «Обійми для кожного, хто потребує».

Модератор: Дмитро Вакуленко.

Питання до обговорення:

  • Національний проєкт «Обійми для кожного, хто потребує»: передумови створення та досягнуті результати у період 2022-2023 років.
  • Потреби та виклики дітей з інвалідністю в умовах війни на прикладі проєктної співпраці МБО "Партнерство "Кожній дитині " та ГО "Let`s Do It Green Ukraine".
  • Важливість співробітництва ЮНІСЕФ Україна з громадськими неприбутковими організаціями, спільні цілі та фокус уваги у 2024 році.
  • Роль уряду у забезпеченні дітей найкращими умовами для зростання в сім'ї та інформаційно-консультаційна підтримка з питань створення цифрових соціальних сервісів.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: official@letsdoitgreenukraine.com.ua.

Акредитація триватиме до: 18:00, 25 вересня 2023 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували відеопроєкт “Академія відповідального батьківства” і програму психологічної допомоги дітям

Громадська організація "Let’s do it green Ukraine" упродовж півтора року реалізації програми психологічної підтримки українських дітей, що постраждали від російської агресії, "Обійми для кожного, хто потребує" надала допомогу понад 1,5 тис. малюкам і підліткам та створила спеціальний відеоконтент для батьків.

Про це розповів віцепрезидент з питань молодіжного розвитку та інклюзивних проєктів ГО "Let’s do it green Ukraine" Олег Рибалка під час пресконференції в Укрінформі.

"Обійми для кожного, хто потребує" — це програма комплексної індивідуальної діагностики та психологічної допомоги дітям і підліткам від 0 до 18 років”, - зазначив він.

За його словами, у рамках програми комбінуються формати роботи онлайн та офлайн, де це можливо.

Рибалка пояснив, що в середньому дитина та її сім’я знаходяться у проєкті близько двох місяців, запевнивши, що цього часу зазвичай достатньо, щоб діагностувати, стабілізувати дитину та допомогти їй.

Віцепрезидент громадської організації зауважив, що за майже півтора року роботи проєкту було проведено понад 20 тис. корекційних сесій з дітьми та підлітками, 1545 дітей отримали психологічну допомогу, 1,5 тис. батьків і 1 тис. корекційних фахівців стали учасниками освітніх вебінарів.

Він додав, що зараз у середньому проводиться 50 індивідуальних корекційних сесій за день, робота триває по всій Україні, у команді програми 47 фахівців з галузі дитячої освіти — дитячі психологи, нейропсихологи, реабілітологи, логопеди.

Водночас Рибалка оголосив про проведення ребрендингу "Обійми для кожного, хто потребує" та її нову назву — Mental Help 365.

“Mental Help 365 ставить перед собою завдання надати систематичну та ефективну психологічну допомогу впродовж 2023-2025 рр. 10 тис. дітей, у першу чергу дітям з особливими освітніми потребами, дітям-сиротам, дітям з прийомних сімей, дітям із сімей військовослужбовців”, - зазначив він.

Своєю чергою голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик підкреслив, що питання ментального здоров’я, на жаль, чим далі, тим більше потребує уваги, як суспільства, так і держави.

Він нагадав, що 1 червня уряд прийняв зміни до нової постанови про визначення статусу дітей, які постраждали від збройної агресії.

“Зараз фактично більшість дітей, які на території України, вони всі можуть вважатися жертвами російської агресії у зв’язку з психологічним насильством, якого вони зазнали. Це насильство не потребує доведення”, - сказав Луцик.

У ході пресконференції ГО "Let’s do it green Ukraine" та Національна сервісна служба підписали меморандум про співпрацю.

Також у рамках ініціативи було презентовано відеоцикл “Академія відповідального батьківства”, який складається з 20 роликів для батьків щодо різних тем стосунків із дітьми різного віку. Теми зачіпають чотири основні блоки — роботу з сенсорними сферами, з моторною, когнітивною і соціальною сферами.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ загинули 504 дитини та 1 125 зазнали поранень.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-