Поточна ситуація на Півдні України

Поточна ситуація на Півдні України

Укрінформ
4 вересня, 12:00 - брифінг на тему: "Поточна ситуація на Півдні України".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн + онлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Станом на 12 годину ракетоносіїв у Чорному морі немає – Гуменюк

Наразі ракетоносіїв на бойовому чергуванні у Чорному морі немає.

Про це сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ракетоносіїв станом на зараз на бойовому чергуванні у Чорному морі немає.

Мали ракетний корабель, який фігурував вчора у зведеннях і був виведений на чергування, але надвечір його було заведено у пункт базування і поки що він не повертався на бойові позиції», - сказала Гуменюк.

За її словами, це свідчить про те, що підготовлений ракетоносій є у пункті базування і готовий вийти за наказом. Гуменюк уточнила, що ракетоносію необхідно для розгортання на бойові позиції дві-три години.

«Тому рівень ракетної небезпеки оцінюється як високий. Бо РФ може завдати ракетного удару з морського ракетоносія навіть з бухти. Хоча це небезпечно, але факти такі були», - сказала вона.

Крім того, ворог також часто останнім часом використовує так звані фальшовані цілі, для того щоб спровокувати і перевірити реагування наших систем ППО.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти понеділка, 4 вересня, Росія знову атакувала Ізмаїльський район Одеської області ударними дронами.

Сили протиповітряної оборони збили 17 російських дронів, водночас є влучання.

Загарбники можуть використовувати мости в Криму лише для перевезення особового складу - Гуменюк

Ворог може використовувати мости в тимчасово окупованому Криму лише для перевезення особового складу, техніку та зброю вже не можуть перевозити по них.

Про це сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Мости, які були пошкоджені і були основою транспортних логістичних маршрутів ворога, не можуть бути приведені у повну готовність і потужність, яка передбачалась їх тактико-технічними характеристиками. Оскільки пошкодження, які їм завданні, навіть якщо вони полатані, не відповідають повністю спроможності пропускній. Зокрема, що стосується важкої техніки, перевезення боєприпасів. Вони можуть використовуватись для перевезення особового складу. Ми спостерігаємо цей рух», - сказала Гуменюк.

Вона додала, що на Кримському мосту час від часу відбуваються залізничні перевезення, але автодорожні надзвичайно ускладнені.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії заявили, що ввечері 1 вересня було здійснено чергову атаку морським безпілотником на Кримський міст. Російські загарбники часто перекривають рух мостом через Керченську протоку, оскільки конструкція ненадійна і не витримує навантаження.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-