​14 медалей на Чемпіонаті світу з ракетомодельного спорту: як вдалось вибороти перемогу

​14 медалей на Чемпіонаті світу з ракетомодельного спорту: як вдалось вибороти перемогу

Укрінформ
25 липня, 14:30 - пресконференція на тему: «14 медалей на Чемпіонаті світу з ракетомодельного спорту: як вдалось вибороти перемогу».

Організатор: Федерація ракетомодельного спорту України.

Учасники: Олександр Радченко - збірна України з ракетомодельного спорту, «золото» у класі S2/P; Родіон Струзман - збірна України з ракетомодельного спорту, «срібло» у класі S4A; Денис Хміль - генеральний секретар Федерації ракетомодельного спорту України; Петро Іванов - директор з комунікацій Noosphere;  Олена Педоренко - заступник директора Українського державного центру позашкільної освіти.

Модератор: Валерія Сєлєзєнєва - прессекретар, Noosphere.

Коротко. Збірна України з ракетомодельного спорту повернулася з Чемпіонату світу (Остін, США) з 14 медалями, а команда юніорів посіла 2 місце у неофіційному заліку. Під час заходу переможці міжнародних змагань розкажуть про надскладну підготовку в умовах воєнного стану, інженерну винахідливість та можливості інтелектуального та професійного розвитку, які надає ракетомоделювання.

Теми до обговорення:

  • Переможці про підготовку та надскладну перемогу.
  • Які можливості для українських підлітків відкриває ракетомоделювання?

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEeR9HkOo2CpuW0TPGdZ0UgO2mawOr8DjIFgEHCjM3fjaDsQ/viewform

Акредитація триватиме до 14:00 24 липня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Українці виграли 14 медалей на чемпіонату світу з ракетомодельного спорту у США

Чотирнадцять нагород здобули майстри ракетомодельного спорту України на чемпіонаті світу в Остані (штат Техас, США).

Українці виграли 6 золотих, 3 срібні та 5 бронзових медалей, а юніорська команда посіла друге місце в неофіційному загальнокомандному заліку, розповіли учасники прессконференції в Укрінформі.

За словами Олександра Радченка, який став володарем золотої нагороди у класі S2/P, це були найцікавіші змагання в його кар'єрі. Українська збірна останніми роками все більше використовує новітні технології. Це й дозволило так добре виступити на чемпіонаті світу і сповна використати свої навички, зазначив він.

Володар «срібла» у класі S4A Родіон Струзман додав, що підготовка до чемпіонату світу була достатньо важкою.

«Ми готувалися на базі обласного центру технічної творчості міста Дніпро. Були такі періоди, коли ми не мали ні світла, ні тепла, сиділи з генераторами, з ліхтариками. Уся наша команда пишається тим, що здобула 14 медалей. Українська збірна була найбільш згуртована, усі допомагали один одному, - сказав він.

Про розвиток ракетомодельного спорту в Україні розповів генеральний секретар національної федерації Денис Хміль.

«Ракетомоделювання - технічний вид спорту, де учасники змагаються у конструюванні, виготовленні і процедурі запуску моделей ракет, У випадку ж радіокерованих планерів - це й пілотування моделей ракет. Історія нашого спорту починається у далекому 1962 році, коли ракетне моделювання було визнане як технічний вид спорту. 1991 року створена незалежна Федерація ракетного моделювання України, яка 2007-го стала Федерацією ракетомодельного спорту нашої країни. Нині маємо 16 представництв у різних регіонах України. Ми гідно конкуруємо у світі. Починаючи з 1991 року, Україна успішно проводить національні змагання, чемпіонати Європи і навіть світу», - зазначив Хміль.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-