Ситуація на Херсонщині та ліквідація наслідків на Каховській ГЕС

Ситуація на Херсонщині та ліквідація наслідків на Каховській ГЕС

Укрінформ
19 червня, 13:00 - брифінг на тему: «Ситуація на Херсонщині та ліквідація наслідків на Каховській ГЕС».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Наслідки ворожого підриву Каховської ГЕС та їх ліквідація.
  • Ситуація в тимчасово окупованих районах Херсонщини після катастрофи на Каховській ГЕС.
  • Безпекова ситуація на Херсонщині.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfF

Підсумкові матеріали:

На правобережжі Херсонщини епідемічна ситуація контрольована – облрада

На деокупованому правобережжі Херсонщини епідемічна ситуація контрольована, водночас на захопленій військовими РФ лівобережній частині області ризик епідемії є реальним.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Епідемічна ситуація станом на зараз контрольована (на правобережжі – ред.)», - запевнив Соболевський.

На правобережжі області комунальні служби із зон, що були затоплені, вивозять і знищують біовідходи, відповідні служби проводять дослідження стану води.

Як зазначив Соболевський, незважаючи на те, що немає підстав вважати, що є загроза епідемії на Херсонщині, відповідні медичні заклади перебувають у стані підвищеної готовності, вони забезпечені всім необхідним для того, щоб оперативно реагувати на таку загрозу.

За його словами, натомість на тимчасово окупованому росіянами лівобережжі гуманітарна підтримка населення і санітарна обробка постраждалих приміщень та територій - на мінімальному рівні. Ворог готує пропагандистські відео про те, що начебто щось робиться у постраждалих зонах, проте з населених пунктів надходить інформація, що люди самостійно вирішують свої проблеми, зокрема, щодо евакуації, щодо доступу до будинків, від яких відійшла вода.

«Санітарна обробка на належному рівні не здійснюється. Тому ризик епідемії на лівобережній частині, на жаль, є реальним», - наголосив Соболевський.

Він також має інформацію, що на окупованій частині по деяких населених пунктах їздять бригади, які збирають тіла людей і тварин на вивезення, а от хворі чи постраждалі від затоплення їх не цікавлять.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

На Херсонщині станом на ранок 19 червня підтопленими залишаються п'ять населених пунктів на правобережжі, загалом - 22 населені пункти.

На Херсонщині близько 30 бригад вибухотехніків працюють на територіях, звідки відходить вода – облрада

У Херсонській області на територіях, звідки відходить вода, працює близько 30 бригад вибухотехніків.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Як тільки вода відходить, відразу починають працювати спочатку вибухотехніки, їх близько трьох десятків бригад насправді зараз працює», - сказав Соболевський.

За його словами, до робіт залучені фахівці з усієї країни.

Після того, як вони дослідять територію, туди заходять правоохоронці, які фіксують збитки, наслідки підриву греблі Каховської ГЕС. Потім до роботи беруться комунальні служби, рятувальники та екологи.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

На Херсонщині станом на ранок 19 червня підтопленими залишаються п'ять населених пунктів на правобережжі, загалом - 22 населені пункти.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-