Презентація посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам»

Презентація посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам»

Укрінформ
12 травня, 11:30 - презентація посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам».

Організатори: Громадська організація «Петро і Мазепа», Перший військовий шпиталь ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України за підтримки народного депутата України Юлії Овчинникової.

Учасники: Юлія Овчинникова - народний депутат України; Петро Бружина - начальник кінологічного відділу Командування Сил підтримки Збройних сил України, полковник; Кирило Чумаков - начальник Першого військового шпиталю ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України, заслужений працівник ветеринарної медицини України, почесний професор ЗВО «Подільський державний університет»; Аліна Смишляк - керівниця служби зовнішніх комунікацій Кормотех; Зоя Шкурко - керівник громадської організації «Петро і Мазепа», модератор.

Коротко. Громадська організація «Петро і Мазепа» спільно з зоозахисниками та ветеринарами, що працюють у зоні бойових дій, започаткували проєкт допомоги службовим собакам – «Чотирилапий захисник».

У рамках проєкту здійснюється підтримка кінологічних служб, ветеринарних шпиталів, навчальних центрів Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та інших структур. Першим практичним кроком реалізації вказаного проєкту є переклад та видання посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам Canine/K9 Tactical Combat Casualty Guidelines», від спеціалізованої групи К9 Комітету з надання допомоги пораненим у бойових діях Tactical Combat Casualty Committee (cTCCC) армії США.

Ознайомитися онлайн з рекомендаціями можна за посиланням: https://bit.ly/42FF4lJ

Довідково. Службові собаки забезпечують роботи з розмінування, пошуку людей під завалами, виконують функції з охорони, пошуку та знешкодження ДРГ, доставляють медичні вантажі на передову, допомагають в евакуації поранених та виконують безліч інших функцій. Крім того, тварини на передовій – важливий фактор зменшення психологічного навантаження на наших захисників.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Від рук ворога загинули 25 українських службових собак 

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни вбили 25 українських службових собак.

Про це під час презентації посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам» в Укрінформі повідомив начальник кінологічного відділу Командування Сил підтримки Збройних сил України Петро Бружина.

“Від рук росіян загинуло 25 службових собак. Зокрема, вони загинули від прильотів під час охорони різних баз, складів, арсеналів”, - сказав Бружина.

Він зазначив, що під час розмінування деокупованих територій не було випадків поранень чи травмувань ні собак, ні кінологів.

Під час заходу зазначалося, що громадська організація «Петро і Мазепа» спільно з зоозахисниками та ветеринарами, які працюють у зоні бойових дій, започаткували проєкт допомоги службовим собакам «Чотирилапий захисник». У його межах здійснюється підтримка кінологічних служб, ветеринарних шпиталів, навчальних центрів ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, ДСНС та інших структур.

Першим практичним кроком реалізації проєкту стало видання посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам Canine/K9 Tactical Combat Casualty Guidelines», від спеціалізованої групи К9 Комітету з надання допомоги пораненим у бойових діях Tactical Combat Casualty Committee (cTCCC) армії США. Переклад українською на волонтерських засадах здійснив професор Київського міжнародного університету, доктор медичних наук, майор медичної служби Костянтин Трінус.

У посібнику надаються рекомендації з допомоги тваринам на полі бою.

“Ці рекомендації підготовлені відповідно до всіх вимог. Вони стануть практичним кейсом для ветеринарних клінік, для кінологічних служб, для зоозахисників. Ми сподіваємось, що буде результат і врятованих тварин буде більше”, - зазначила народний депутат Юлія Овчинникова.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Київської області має 55 службових собак, які виконують роботу на різних напрямках.

У рамках ініціативи Save Pets of Ukraine роздали більше мільйона кілограмів корму для тварин

Команда соціальної ініціативи Save Pets of Ukraine роздала більше мільйона кілограмів корму, більше тисячі доз вакцин та кілька сотень лежанок для тварин зооволонтерам і притулкам.

Про це під час презентації посібника "Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам" в Укрінформі повідомила керівниця служби зовнішніх комунікацій компанії "Кормотех" Аліна Смишляк.

"У рамках ініціативи Save Pets of Ukraine ми створили глобальний ланцюжок допомоги тваринам. Зокрема, на сьогодні в межах цієї ініціативи ми роздали більше мільйона кілограмів корму, більше тисячі вакцин, кілька сотень лежанок для тварин", – сказала Смишляк.

Вона зауважила, що компанія "Кормотех" адмініструє цю ініціативу та допомагає залучати кошти від міжнародних донорів та світових виробників кормів і товарів для тварин.

Нещодавно їхніми партнерами стала громадська організація "Елемент життя" та литовський фонд U-Hearts Foundation, які допомагають залучати кошти зі всього світу на допомогу тваринам. Смишляк пояснила, що "Кормотех" зі свого боку також дає свої корми і допомагає доставляти цю допомогу в усі куточки України.

За її словами, практично в усіх регіонах України працюють координатори компанії, які забезпечують кормами зооволонтерів і притулки на своїй території.

Крім того, компанія реалізує програму патронажу притулків. "Ми вибрали 50 притулків в Україні. У них ми надаємо тваринам повну ветеринарну підтримку, оформлюємо документи і шукаємо їм pet-батьків, забезпечуючи їх кормом і всім необхідним для тварини на перший час", – сказала Смишляк.

Вона повідомила, що до цього організація провела дослідження притулків і зооволонтерів. Було виявлено, що подекуди, особливо в прифронтових районах, кількість тварин в притулках зросла більш ніж на 100%.

Окрім цього, у клубу компанії "Клуб 4 лапи" є соціальний проєкт Look 4 Paws – це платформа адопції тварин. Смишляк зазначила, що наразі там розміщено понад 1700 оголошень, і вже майже 700 тварин знайшли своїх батьків, у тому числі з-за кордону.

Також керівниця служби зовнішніх комунікацій "Кормотеху" зауважила, що компанія реалізує ще один соціальний проєкт – це гаряча лінія Optimeal. "Це цілодобовий сервіс турботи, який на сьогодні обробив близько 250 тис. звернень. За годину працівники лінії обробляють 20 звернень, навіть від людей з тимчасово окупованих територій, де для них це єдиний шанс отримати ветеринарну допомогу. Наші працівники допомагають записатися на прийом до найближчого ветеринарного лікаря, до найближчої працюючої клініки і надають поради, як покращити стан тварини", – сказала Смишляк.

Як повідомляв Укрінформ, команда соціальної ініціативи Save Pets of Ukraine випустила збірку надихаючих історій зі щасливим кінцем про котів, собак та їхніх власників і волонтерів, які змушені були евакуюватись від війни та підтримували один одного.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-