​Презентація освітніх програм для підготовки кадрового резерву із питань реінтеграції Криму

​Презентація освітніх програм для підготовки кадрового резерву із питань реінтеграції Криму

Укрінформ
11 травня, 13:00 -  презентація освітніх програм для підготовки кадрового резерву із питань реінтеграції Криму.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Таміла Ташева - Постійна Представниця Президента України в АР Крим; Володимир Бугров - ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка; представники державних органів.

Коротко. Під час заходу відбудеться презентація напрацьованих Представництвом та КНУ ім. Т.Г. Шевченка разом з групою експертів двох освітніх програм («Постконфліктне врядування» та «Урядування на повоєнних територіях»). Вони розраховані як на державних службовців, так і на всіх, хто хотів би працювати на деокупованих територіях.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Створення кадрового резерву для деокупованих територій регламентуватиметься окремою постановою – Верещук

Уряд ухвалить постанову задля формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Ми разом із представництвом Президента в АР Крим, Національним агентством України з питань державної служби, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка пішли шляхом напрацювання окремої постанови щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях. Нам потрібні десятки тисяч вмотивованих, патріотичних спеціалістів. Держава має дати їм зрозумілу мотиваційну лінійку. Вони мають розуміти,.. що вони робитимуть, за які гроші, який безпековий компонент гарантує держава. Звичайно, йдеться також про їхній фаховий рівень”, - сказала урядовець.

За її словами, відповідна постанова невдовзі буде ухвалена.

Водночас Верещук зазначила, що формування кадрового резерву для деокупованих територій вже розпочинається.

“До нас публічно і непублічно звертаються десятки людей. По-перше, це ті, хто став вимушеним переселенцем, залишив усе в рідному Криму та виїхав. Також ветерани, представники корінних народів. Хто, як не вони, мають право бути в пріоритеті для держави, щоб відновлювати Україну в Криму?” - зауважила урядовець.

Вона додала, що Стратегія деокупації та реінтеграції Криму, яку наразі напрацьовує РНБО, є важливим засадничим документом, що визначить політику держави щодо Криму.

“Ми як уряд готові долучитися і внести зміни чи прийняти новий план деокупації і реінтеграції Криму. Це важливо, аби органи виконавчої влади були в синергії з тим, що напрацьовує РНБО, представництво Президента в Криму та інші органи”, - наголосила Верещук.

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму потребує нової редакції.

У КНУ ім.Т.Г.Шевченка фахівців для деокупованих територій готуватимуть за двома програмами – ректор

Фахівців для роботи на деокупованих територіях готуватимуть за двома освітніми програмами - "Постконфліктне врядування" та "Урядування на повоєнних територіях".

Про це під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

“Програми "Постконфліктне врядування" та "Урядування на повоєнних територіях" оголошені в набір, вони є в правилах прийому до Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка. Вступ на заочну форму навчання відбувається через Національне агентство з питань державної служби. Вступ на денну форму навчання - на загальних правилах, які затверджує Міносвіти. Приймальна комісія Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби готова”, - сказав ректор.

За його словами, здобувачам освіти за цими програмами видаватимуть дипломи магістрів, аби вони могли працювати в органах державної влади, місцевого самоврядування на деокупованих територіях.

Ректор пояснив, що студенти набуватимуть знань у сферах управління, економіки, безпеки, культурній сфері. Зокрема, Їх навчатимуть вирішувати проблеми публічного управління, пов'язані з особливостями постконфліктного врядування та розвитку громад на деокупованих територіях; розробляти та реалізувати місцеву економічну політику і створювати безпекове середовище з урахуванням національних інтересів України; створювати спільний гуманітарний простір, що базується на культурно-етнічному розмаїтті території.

Ці навчальні програми, зазначив ректор, стануть певним стартом для підготовки фахівців, які зможуть обіймати посади на деокупованих територіях.

“Ми повинні мати якнайбільше людей, серед яких Мінреінтеграції, Офіс Президента зможуть обирати фахівців. Нам потрібно підготувати якнайбільше людей, тому що там буде багато роботи”,- зауважив ректор.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що уряд ухвалить постанову задля формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-