Результати Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи

Результати Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи

Укрінформ
21 квітня, 14:30 - панельна дискусія на тему: «Результати Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасники: Еміне Джапарова - перша заступниця міністра закордонних справ України; Аліна Фролова - заступниця голови Правління Центру оборонних стратегій, заступниця міністра оборони України (2019–2020); Ольга Скрипник - голова правління Кримської правозахисної групи; Олександр Хара - дипломат, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру Оборонних Стратегій.

Теми для обговорення:

– Важливість безпеки Чорноморського регіону задля безпеки Європи і світу.

– Результати конференції – конкретні кроки і бачення нової безпекової конфігурації сил у Чорноморському регіоні, розробка комплексної стратегії посилення безпеки.

– Співпраця України та всіх зацікавлених сторін задля створення безпечного регіону.

Чому це цікаво?

12-13 квітня в Бухаресті відбулась Перша Чорноморська безпекова конференція, в якій взяли участь експерти та політичні діячі з понад 50 країн. В рамках заходу відбулася робота з напрацювання дорожньої карти щодо захисту  Чорноморського регіону від агресії рф та його майбутнього після повернення Криму і перемоги України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegramhttps://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Україна прагне розширити географію Чорноморської безпекової конференції - Джапарова

Чорноморська безпекова конференція буде щорічно, як і всі виміри Кримської платформи, та розширюватиме свою географію.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час обговорення результатів Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми хочемо, щоб цей майданчик – Чорноморська безпекова конференція – став регулярним і щорічним так само, як і всі інші виміри Кримської платформи. Ми вважаємо, що є надзвичайне поле для об’єднання зусиль між експертами й урядом. Ми дійсно пишаємося експертною мережею, яку вдалося створити навколо Кримської платформи», - сказала вона.

Джапарова зауважила, що на конференції вдалося залучити близько 250 учасників з 50 країн. Також до події приєдналися представники Дунайської комісії.

Дипломат зазначила: влада продовжить розширювати географію Кримської платформи і має намір активізувати Болгарію, Румунію і Грузію в питанні безпеки чорноморського регіону. «Не тільки Туреччина, яка має домінувати над рф сьогодні в Чорному морі. Ми вважаємо, що це спільний інтерес чорноморських країн, які повинні мати стратегію, і до цього ми їх штовхаємо», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 12-13 квітня в Бухаресті, Румунія, проходила Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи, організаторами якої є Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії, у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

На момент звільнення Криму Україні потрібно мати стратегію підтримки безпеки в Чорному морі - експерт

Україні потрібно мати чітку стратегію для підтримки миру та безпеки в чорноморському регіоні на момент визволення Криму через знекровлення власних військово-морських сил.

Про це заявила заступниця голови правління Центру оборонних стратегій, ексзаступниця міністра оборони Аліна Фролова під час обговорення результатів Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми маємо розуміти, що в момент, коли ми фізично звільнимо Крим, Україна не буде мати власної спроможності захищати свої морські території. У нас знекровлені військово-морські сили, мʼяко кажучи. Це не річ, яка може бути відновлена за пів року. Тому нам конче необхідно до моменту визволення Криму… мати сформовану чітку стратегію, як після того ми будемо підтримувати мир та безпеку в чорноморському регіоні», - сказала вона.

На переконання Фролової, це мають бути коаліційні зусилля та домовленості.

Водночас експерт зауважила, що в жодній стратегії щодо морської площини США, Великій Британії, ЄС, НАТО немає Чорного моря.

Тому, за словами Фролової, метою Чорноморської безпекової конференції було зрушити формулювання і прийняття цих стратегій.

Як повідомляв Укрінформ, 12-13 квітня в Бухаресті, Румунія, проходила Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної кримської платформи, організаторами якої є Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії, у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-