Паводки в Україні – як змінюється ситуація та які заходи вживаються?

Паводки в Україні – як змінюється ситуація та які заходи вживаються?

Укрінформ
18 квітня, 11:00 - брифінг на тему: "Паводки в Україні – як змінюється ситуація та які заходи вживаються?"

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Олександр Хорунжий - пресофіцер ДСНС України; Ілля Перевозчиков - начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру ДСНС. 

Формат заходуофлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

В Укргідрометцентрі запевняють, що катастрофічного затоплення Києва через паводки не буде

Катастрофічного затоплення Києва у зв'язку з паводками не буде.

На цьому наголосив начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру Державної служби з надзвичайних ситуацій Ілля Перевозчиков під час брифінгу у Медіацентрі "Україна – Укрінформ".

"Станом на ранок у Києві ми фіксуємо вже стабілізацію ситуації, навіть зниження рівня води", – сказав він.

Водночас представник Укргідрометцентру зазначив, що в Києві досі фіксується вихід води на заплавні та прирічкові території, затоплення островів Муромець, Труханів, а також в окремих районах Київської області – Бориспільському, Вишгородському та Броварському.

Перевозчиков наголосив, що затоплення, які нині фіксуються, – це "один із максимальних рівнів, який може бути", і найближчим часом має піти на спад.

"Катастрофічного, масштабного затоплення Києва не буде", – запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві пік паводку очікується 22 квітня.

У низці областей найвищий рівень небезпеки через водопілля - Укргідрометцентр

У низці областей України оголошено найвищий (червоний) рівень небезпеки через водопілля.

Про це повідомив начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру Державної служби з надзвичайних ситуацій Ілля Перевозчиков на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"На сьогоднішній ранок Українським гідрометеорологічним центром оголошено попередження про негативні гідрологічні явища, які спричинені наслідками дощового паводка та весняного водопілля", – сказав він.

Зокрема, за словами Перевозчикова, у Волинській та Рівненській областях оголошено жовтий рівень небезпеки через дощовий паводок. У Київській і Чернігівській областях оголошено помаранчевий рівень небезпеки, а в Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській – червоний (найвищий).

Крім того, на ділянці Дніпра в межах Чернігівської області, у прикордонні з республікою білорусь, оголошено червоний рівень небезпеки через весняне водопілля.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 17 квітня фіксується підвищення рівня води на територіях п’ятьох областей України.

Рятувальники перевезли через водні перешкоди близько 1,8 тис. людей – Хорунжий

Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій перевезли через водні перешкоди, спричинені весняним водопіллям, приблизно 1,8 тис. людей, евакуювали – 22 особи.

Про це повідомив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий під час брифінгу "Паводки в Україні – як змінюється ситуація та які заходи вживаються" у Медіацентрі "Україна – Укрінформ".

За його словами, зараз у ліквідації наслідків водопілля беруть участь понад 500 рятувальників і 230 одиниць спеціальної техніки, плавзасобів і болотоходів.

Пресофіцер ДСНС наголосив, що наразі спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води в річках. При цьому Хорунжий зауважив, що підтопленими залишаються понад 1,5 тисячі дворогосподарств та 330 будинків у Чернігівській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Київській, Черкаській і Полтавській областях.

"Зазначу, що в Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавських областях підтоплено понад 9 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення з 30 населеними пунктами, 29 з яких знаходяться в Чернігівській області, один – у Київській, проте створені всі необхідні умови і об'їзди, під'їзди до цих населених пунктів", – додав Хорунжий.

Він також поінформував, що з метою надання допомоги від наслідків весняного водопілля залучено 11 болотоходів, 16 човнів, а також розгорнуто 4 пункти надання допомоги населенню в Чернігівській та Черкаській областях.

"З початку проведення робіт ми перевезли через водні перешкоди приблизно 1800 осіб, евакуювали 22 особи, з них троє дітей", – підкреслив Хорунжий.

Окрім того, пресофіцер повідомив, що рятувальні служби ДСНС підвезли приблизно 270 кілограмів продуктів харчування в райони, де найскладніша ситуація.

Він запевнив, що ситуація контрольована і залучаються всі необхідні ресурси для допомоги населенню.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на ранок вівторка, 18 квітня, підтопленими залишаються 1 564 дворогосподарства і 330 будинків, порушене транспортне сполучення з 30 населеними пунктами.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-