Презентація зразка снаряду танкової гармати розробки ДК

Презентація зразка снаряду танкової гармати розробки ДК "Укроборонпром"

Укрінформ
16 березня, 12:00 - брифінг на тему: "Презентація зразка снаряду танкової гармати розробки ДК "Укроборонпром"".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Наталія Сад - речниця Укроборонпрому.

Актуальні питання:

- підсумки роботи Укроборонпрому від початку повномасштабного вторгнення;

- пріоритетні напрямки роботи у 2023 році;

- нові розробки ВПК.

Чому це цікаво: Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати. Це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства Концерну розгорнули у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

В Укроборонпромі зафіксували понад 150 прильотів по власних підприємствах

Державний концерн «Укроборонпром» зафіксував понад 150 ракетних та артилерійських влучань по підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомила речниця державного концерну Наталія Сад під час презентації зразка 125-мм снаряда для танкової гармати в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми зафіксували вже більше 150 прильотів по підприємствах, які входять до складу концерну. Але ми маємо певні обмеження щодо висвітлення самого факту такої атаки та масштабів руйнувань. Ви не зустрічаєте цієї інформації в засобах масової інформації, але це не означає, що цього з нами не трапляється», - зазначила представниця ДК.

За її словами, Міністерство економіки агрегує всю інформацію про збитки та втрати підприємств концерну. Ці дані навмисно не з’являються в ЗМІ, «тому що це робота, яка йде паралельно з виробничими процесами».

«Такі дії впливають на робочі плани концерну, але ми підлаштовуємось під нові реалії. Втрати суттєві, але цифри будуть оприлюднені дещо згодом. Але сьогодні ситуація виглядає так, що ми шукаємо правильні рішення в тих умовах, в яких працюємо», - резюмувала Сад.

Як повідомлялось, напередодні ДК «Укроборонпром» розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати за кордоном. Наразі вже поставлено першу партію боєприпасів для танків Т- 64, Т- 72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів.

Концерну, до складу якого входить понад сотня підприємств, уже вдалось налагодити виробництво цілої лінійки боєприпасів. Серед них – 82-мм та 120-мм мінометні міни, а також артилерійські снаряди калібру 122 мм та 152 мм.

Укроборонпром зможе налагодити в Україні виробництво 125-мм снарядів після війни

Після завершення війни Україна зможе повністю відтворити виробничий цикл 125-мм снарядів для танкової гармати, які зараз виготовляються ДК «Укроборонпром» спільно з країною НАТО за межами нашої держави.

Про це повідомила речниця державного концерну Наталія Сад під час презентації зразка снаряду танкової гармати в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«На сьогодні в ЗСУ та лавах Сил безпеки і оборони України є, так би мовити, голод на танкові снаряди. Тому поява цього боєприпаса є знаковою, адже дає можливість нашим військовим ввести танкові бої. 125-мм снаряд з’явився у кооперації з країною НАТО. Відповідно, виробничі потужності, які ми використовуємо, знаходяться поза межами держави- зазначила представниця ДК.

За її словами, це вже другий боєприпас, який ми спільно виготовляємо із західними партнерами.

Сад пояснила, що з міркувань безпеки виробництво цього снаряда винесено за межі держави, однак у його створенні активну участь беруть українські конструктори, технологи, токарі та ливарники. Це дозволить після завершення війни перенести виготовлення боєприпаса на територію України.

«Найбільш безпечним для співробітників оборонних підприємств є виробництво цього снаряда за межами України, адже їхнє життя та здоров’я є найвищою цінністю. І, відповідно, зменшуються ризики ракетних прильотів. Ми зможемо повністю відтворити виробничий цикл боєприпаса в Україні», - наголосила речниця державного концерну.

Як повідомлялось, напередодні Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати за кордоном. Наразі вже поставлено першу партію боєприпасів для танків Т- 64, Т- 72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів.

Концерну, до складу якого входить понад сотня підприємств, вже вдалось налагодити виробництво цілої лінійки боєприпасів. Серед них – 82-мм та 120-мм мінометні міни, а також артилерійські снаряди калібру 122 мм та 152 мм.

Укроборонпром готується до відновлення техніки закордонного походження

ДК «Укроборонпром» готується до процесу відновлення пошкодженої внаслідок воєнних дій техніки, яку передають українським військовим міжнародні партнери.

Про це повідомила речниця державного концерну Наталія Сад під час презентації зразка 125-мм снаряда танкової гармати в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми перебуваємо в тісному контакті з виробниками техніки, яка надходить до ЗСУ. І ми будемо готові взятися за ремонт та відновлення цих машин, якщо, умовно, така потреба буде визначена саме для Укроборонпрому. Ми зацікавлені в тому, щоб допомогти нашій армії повертати у стрій в боєздатному стані машини закордонного походження», - зазначила Сад.

За її словами, концерн притримується принципу Міноборони, яке полягає в тому, що уся техніка, яка може бути відновлена в районі проведення бойових дій, повинна там і ремонтуватись. Важчі машинні мають транспортуватися на відповідні майданчики в межах України, а важка техніка, яка потребує значного втручання, – переміщення в країну виробника.

«Ми готуємось до того, що нам доведеться закрити цей шмат роботи, попри величезну кількість техніки з українського парку, яку потрібно повертати у стрій. Тому така робота у нас ведеться», - резюмувала речниця держконцерну.

Як повідомлялося, «Укроборонпром» спільно з експертами розробив проєкт закону про розвиток оборонно-промислового комплексу. Документ має створити стимули для іноземних компаній, які мають сучасні технології та нове бачення розвитку окремих галузей, засновувати оборонні підприємства в Україні.

Укроборонпром: Понад 30 підприємств концерну вже корпоратизовані

Повномасштабне російське вторгнення не вплинуло на корпоратизацію ДК «Укроборонпром». Вже понад 30 підприємств оборонно-промислового комплексу змінили організаційно-правову форму.

Про це повідомила речниця державного концерну Наталія Сад під час презентації зразка 125-мм снаряда для танкової гармати в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Реформа концерну передбачає перетворення оборонно-промислового комплексу в сучасну та високотехнологічну оборонну компанію, яка здатна відповідати на сучасні виклики. Війна не зупинила корпоратизацію Укроборонпрому. На сьогодні вже понад 30 підприємств, які входять до складу ДК, є корпоратизованими. Вони змінили форму з державних та казенних, старих та негнучких, на АТ чи товариство з обмеженою відповідальністю», - зазначила вона.

Водночас, наголосила Сад, усі підприємства після проходження корпоратизації перебувають у державній власності. Єдиним власником є Кабінет Міністрів, якому належать 100% акцій.

«На сьогодні процес корпоратизації триває. Ми продовжуємо корпоратизувати ті підприємства, які передбаченні відповідною програмою реформування. Концерн очікує на рішення уряду стосовно перетворення на акціонерне товариство», - резюмувала речниця.

Як повідомлялось, у жовтні 2021 року набув чинності закон «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», який заклав правові механізми реформування підприємств галузі. На підставі цього закону розпочато реорганізацію підприємств Укроборонпрому та самого концерну.

Реформа ДК передбачає формування кардинально нової трирівневої вертикально-інтегрованої структури управління в оборонно-промисловому комплексі. Державні унітарні та казенні оборонні підприємства концерну будуть перетворені на господарські товариства (третій, найнижчий рівень).

Господарські товариства, своєю чергою, будуть згруповані у галузеві науково-виробничі об'єднання (ГНВО) за основною номенклатурою виробництва (другий, середній рівень): авіавоєнремонт, броньовані машини, ракетні системи, радарні системи, суднобудування, спецекспорт.

Такі ГНВО будуть підпорядковані корпоративному центру, роль якого виконуватиме перетворений концерн (перший, найвищий рівень). Концерн підпорядковуватиметься єдиному акціонеру – Кабінету Міністрів, тобто на 100% перебуватиме державній власності.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-