Досягнення українських медиків під час повномасштабного вторгнення

Досягнення українських медиків під час повномасштабного вторгнення

Укрінформ
15 березня, 16:00 - брифінг на тему: «Досягнення українських медиків під час повномасштабного вторгнення військ рф на територію України».

Організатор: ДУ "Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України".

Учасники: Ілля Ємець - генеральний директор Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», кардіохірург, доктор медичних наук, професор кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії ім. П. Л. Шупика, заслужений лікар України, член Європейської асоціації хірургії вроджених вад серця; Борис Маньковський - член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач відділенням кардіоваскулярної  діабетології.

Модераторка: Олександра  Телегузова - лікарка-кардіологиня, викладачка Гарвардського університету.

Теми до обговорення:

Як працюють українські лікарні під час повномасштабного вторгнення?

Які програми впроваджуються: що чекає на українську медицину?

Коротко. Учасники заходу обговорять актуальні проблеми української медицини та науки, а також анонсують нові міжнародні проєкти.

Довідково. Ілля Ємець впровадив програму хірургічного лікування новонароджених з пренатально діагностованими критичними вадами серця в перші години життя з використанням аутологічної пуповинної крові, замість донорської.

З 2012 року він опікується здоров’ям людей поважного віку в межах програми «Довголіття кардіо».  Було створено перший український клапан.

В Клініці для дорослих ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» заснували Відділення кардіометаболічних захворювань, в якому надається комплексна допомога хворим із порушеним обміном речовин (порушення толерантності до глюкози, цукровий діабет тощо) та серцево-судинними захворюваннями – програма «Кардіодіабет одного дня». Всього у світі існує 14 таких відділень, одне з них – українське. Його очолює професор Маньковський Б.М.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

У Клініці для дорослих Центру дитячої кардіології та кардіохірургії запровадять програму "Довголіття-кардіо"

У Клініці для дорослих Науково-практичного медцентру дитячої кардіології та кардіохірургії запровадять програму "Довголіття-Кардіо".

Про це на пресконференції в Укрінформі розповів генеральний директор Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» Ілля Ємець.

"Ми розпочали програму для літніх людей, які мають право на допомогу від держави. Сподіваємося, що найближчим часом вона розпочнеться, і ми будемо допомагати людям з незахищених верств населення. Ми назвали цю програму "Довголіття-Кардіо", вона має досить серйозний аспект підтримки західних держав, де тривалість життя завдяки таким програмам, збільшилася майже на 20 років. Тривалість життя чоловіків в Україні складає 65 -67 років. Завдяки цій програмі ми можемо вийти на тривалість життя на рівні з західними країнами, так само як зробили це з дітьми, бо є показники, де держава може показати свій рівень - малюкова смертність і тривалість життя", - сказав Ємець.

Програма передбачає комплексний підхід до здоров'я.

Як розповів на пресконференції член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор Борис Маньковський, з віком у людей окрім серцево-судинних захворювань може розвинутися також цукровий діабет як першого так і другого типу, ураження нирок.

"Це значить, що ці люди потребують допомоги різних фахівців. В реальному житті це важко поєднати і важко зробити навіть в умовах мирного часу. Тому ідея створити відділення кардіометаболічних захворювань, де люди отримували б допомогу як ендокринологів, кардіологів, так і фахівців інших спеціальностей", - розповів Маньковський.

За його словами, у такому відділенні можна було б проводити необхідні обстеження протягом одного дня, без госпіталізації.

Маньковський зазначив, що в межах Центру таку допомогу реалізувати цілком можливо, і це призведе до того, що пацієнти зможуть контролювати декілька своїх захворювань. Акцент робиться, перш за все, на ранньому виявленні та корекції факторів ризику на етапі передзахворювання: переддіабет та фактори ризику атеросклерозу, ранніх проявів атеросклерозу.

У відділенні кардіометаболічних захворювань Кліники для дорослих ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» надається комплексна допомога хворим із порушеним обміном речовин (порушення толерантності до глюкози, цукровий діабет тощо) та серцево-судинними захворюваннями – програма «Кардіодіабет одного дня». Всього у світі існує 14 таких відділень, одне з них – українське. Його очолює професор Маньковський.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-