Поточна ситуація з електроенергією в Україні

Поточна ситуація з електроенергією в Україні

Укрінформ
7 березня, 14:00 -  брифінг на тему: «Поточна ситуація з електроенергією в Україні».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Харченко - директор Центру досліджень енергетики.

Актуальні питання:

  • поточна ситуація з електроенергією в Україні;
  • стан електроінфраструктури після року війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Україна відновлює енергосистему швидше, ніж росія встигає її пошкодити - експерт

Вже майже два місяці українські енергетики відновлюють українську енергосистему швидше, ніж росіяни завдають їй пошкоджень ракетними ударами.

Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в Медіацентрі Україна – Укрінформ під час брифінгу «Поточна ситуація з електроенергією в Україні».

«Майже два місяці ми відновлюємо енергосистему швидше, ніж удари московського режиму її пошкоджують. Відповідно, вже три тижні як у нас достатній рівень генерації для того, щоб покрити всі потреби споживачів. Також тут зійшлося кілька позитивних факторів: тепла зима, ранній паводок, який сприяв гідрогенерації, та багато сонячних днів», - зазначив експерт.

За його словами, Україна опинилась в такій ситуації, коли в експертному середовищі вже на повному серйозі обговорюють питання відновлення експорту електроенергії.

«Потрібно визнати, що план московського режиму звалити українську енергосистему, зробивши так, щоб українці знаходились без електрики, безсумнівно провалився. Тепер наше завдання – переводити ситуацію з нестабільно позитивної в стабільно позитивну. Адже, незважаючи на ті успіхи, які є, кількість аварій в енергосистемі величезна», - додав Харченко.

Як повідомлялось, з початку великої війни Україна отримала від міжнародних партнерів 450 вантажів гуманітарної допомоги з енергетичним обладнанням; її загальна вага сягнула понад 5 50 тонн.

Ми не гарантовані від несподіванок у найближчі місяці - експерт про ситуацію в енергетиці

Наразі ситуація в енергосистемі стабілізувалась, але українці повинні бути готові до розвитку будь-яких подій з постачанням електроенергії ще щонайменше кілька місяців.

На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в Медіацентрі Україна – Укрінформ під час брифінгу «Поточна ситуація з електроенергією в Україні».

«У тій ситуації невизначеності, яка на сьогодні склалась, я б рекомендував зберігати режим готовності до будь-яких несподіванок щонайменше кілька місяців. Адже передбачити, що буде, наприклад, протягом 3-4 наступних днів, ми не можемо. Відповідно, гарантувати теж нічого не можемо», - зазначив експерт.

Водночас, наголосив він, Україна має всі інструменти, щоб створити умови для розумного управління енергоспоживанням та підвищення рівня енергоефективності.

«В України є шалений потенціал до енергоефективності через скорочення споживання. Адже порівняно з середньоєвропейським рівнем українці використовують дуже багато електроенергії. І те, що нам необхідно навчатися бути економними, – це факт», - додав Харченко.

Як повідомлялось, внаслідок російських атак на підстанції НЕК «Укренерго» прилетіло понад 200 ракет та дронів. Енергетики щоденно працюють над відновленням пошкодженого обладнання та забезпечення українців електроенергією.

Відео:

Videо:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-