Звіт діяльності БФ Урбанського «Придунав’я» за 2022 рік: допомога військовим та ВПО

Звіт діяльності БФ Урбанського «Придунав’я» за 2022 рік: допомога військовим та ВПО

Укрінформ
7 березня, 12:30 -  онлайн-пресконференція на тему: «Звіт діяльності Благодійного фонду Урбанського «Придунав’я» за рік повномасштабного вторгнення рф».

Організатор: Благодійний фонд Урбанського «Придунав’я».

Спікер: Олександр Урбанський - заступник голови Одеської обласної ради.

Модераторка: Анастасія Шишман - представниця Благодійного фонду Урбанського «Придунав’я».

Теми до обговорення:

  • Допомога Благодійного фонду Урбанського «Придунав'я» захисникам та захисницям Збройних сил України.
  • Допомога Фонду громадам та мешканцям Бессарабії в умовах воєнного стану, а також внутрішньо переміщеним особам.
  • Плани Фонду на 2023 рік.

Довідково. З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України команда Благодійного фонду Урбанського «Придунав’я» активно допомогає мешканцям громад, закладам освіти та охорони здоров’я, а також захисникам та захисницям ЗСУ. Представники фонду передали 46 автівок, понад 100 пічок-буржуйок, теплий одяг, генератори, автозапчастини, медикаменти тощо.

Формат заходу – онлайн (Zoom).

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

З початку війни БФ «Придунав’я» передав ЗСУ 46 автівок та декілька штурмових квадрокоптерів

З перших днів повномасштабного вторгнення благодійний фонд Урбанського «Придунав’я» допомагає українським захисникам. Волонтери передали військовим уже 46 автомобілів та кажуть, що сьогодні в пріоритеті - бойові дрони.

Про це під час онлайн-пресконференції в Укрінформі розповів заступник голови Одеської обласної ради, співзасновник БФ Урбанського «Придунав’я» Олександр Урбанський.

«На сьогодні ми передали до ЗСУ 46 автівок. Це й позашляховики, й мінівени, й вантажівки. В березні плануємо передати ще п'ять», - повідомив Урбанський.

За його словами, в перші місяці війни було важко знайти водія, який би перегнав через кордон таку машину. Адже він мав бути старшим 60 років та мати закордонний паспорт. З появою програми «Шлях» процедура спростилася.

«Знаходили автівку за кордоном, оформлювали через «Шлях» волонтера, і він без проблем перетинав кордон. Я особисто в такий спосіб пригнав сім машин», - згадує заступник голови Одеської обласної ради.

Співзасновник фонду зазначив, що життя автівок на лінії фронту коротке через обстріли, тож авто доводиться постійно ремонтувати, якщо це можливо.

Для цього в Одесі та Ізмаїлі працюють декілька СТО. Роботи майстри виконують безкоштовно, а фонд закуповує за свої кошти необхідні деталі.

За словами Урбанського, на сьогодні військові дуже потребують бойових квадрокоптерів. Фонд уже передав захисникам декілька таких штурмових дронів. У квітні планується передача ще чотирьох. Коштує прилад у середньому як автівка.

«На ці коптери - велика черга. Попит вищий за швидкість виробництва. Ми спілкуємося з військовими та передаємо їх зауваження щодо модернізації пристроїв виробникам», - підкреслив Урбанський.

Зазначимо, що БФ Урбанського «Придунав’я» також поставляє військовим буржуйки для обігріву та генератори.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами соціологічного дослідження «Громадянське суспільство в Україні в умовах війни — 2022», переважна більшість громадських і благодійних організацій України планують долучитися до ініціатив, пов’язаних із відбудовою держави, після завершення розв’язаної росією війни.

Проблема питної води в Бессарабії має вирішуватися на державному рівні - Урбанський

Великою проблемою південно-західної частини Одеської області є відсутність прісних підземних вод.

Про це під час онлайн-пресконференції в Укрінформі розповів співзасновник Благодійного фонду Урбанського «Придунав’я» Олександр Урбанський, народний депутат восьмого скликання.

«В Бессарабії дійсно велика проблема з водою, хоч там і знаходиться багато озер. Я і мій брат Анатолій Урбанський (народний депутат дев'ятого скликання - ред.) ще до війни привертали увагу до цієї проблеми як депутати ВР . Для її вирішення потрібні державні програми та інвестиції », - зазначив Олександр Урбанський.

Зокрема, Анатолій Урбанський пролобіював виділення грошей на відтворення питного водогону Кілія-Болград.

«Багато було зроблено для розв'язання питання з питною водою. А заплановано було зробити ще більше. На жаль, через війну з цим треба зачекати», - каже співзасновник БФ.

Зараз БФ Урбанського «Придунав’я» в приватному порядку намагається допомогти з розв'язання проблеми водопостачання в Бессарабії. Зокрема в Соф’янівській ОТГ, де оселилось багато переселенців, а водопостачання було не налаштовано на таку кількість людей, силами фонду було пробурено декілька свердловин.

«Ми пробурили додаткову свердловину в селі Кам’янка. Ще декілька свердловин ми відкрили в інших селах Соф’янівської громади», - зазначив Олександр Урбанський.

Як розповів Укрінформу гідрогеолог Причорноморького державного регіонального геологічного підприємства Олена Сулімова, райони південно-західної частини Одещини розташовані у важких гідрогеологічних умовах. Це Болградський район та частково - Ізмаїльський та Білгород-Дністровський. На частині цих територій відсутні підземні води, придатні для питного водопостачання. Вода зі свердловин та інших водозабірних споруд на цих землях в основному використовується для технічних та сільськогосподарських потреб.

Для того, щоб вода стала придатною до питного споживання, на деяких водоспорудах встановлюються системи очищення (зворотний осмос).

Як повідомлялося, для повної замін водомереж у місті Миколаєві наразі необхідно три мільярди гривень.

Фото допомоги Фонду:

https://drive.google.com/drive/folders/1QTzO1Owm5T0bd7ostFfhFmeT0Ykudb-d?usp=share_link

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-