ПВК

ПВК "Редан": ситуація в Україні, що відомо

Укрінформ
2 березня, 14:30 - брифінг на тему: «ПВК "Редан": ситуація в Україні, що відомо».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Ярослав Шанько - заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції.

Ключові теми: 

  • ПВК "Редан", - ситуація в Україні, що відомо.
  • Розмови з дітьми про безпеку в інтернеті.
  • Молодіжні субкультури в Україні - що варто знати батькам.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

В Україні вже заблокували майже пів сотні каналів щодо ПВК “Редан” - поліція 

В Україні вже заблоковані майже пів сотні Телеграм-каналів і груп щодо ПВК “Редан”.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник начальника Управління ювенальної превенції Нацполіції Ярослав Шанько.

“Поліцейські на сьогодні заблокували майже пів сотні цих каналів та груп, встановили 45 адміністраторів цих каналів, створених для того, щоб розкрутити цей молодіжний рух та дестабілізувати ситуацію у нашій державі”, - сказав він.

За словами посадовця, наразі кіберполіція спільно з іншими оперативниками встановлюють джерела фінансування цих каналів та їх адміністраторів і організаторів.

Шанько уточнив, що за неповний тиждень Нацполіція зафіксувала понад 40 цих зустрічей молоді у 17 регіонах України. За його даними, поліція оперативно відреагувала на всі ці події і не допустила сутичок і бійок серед молоді.

“На ці заходи було задіяно понад 2,5 тисячі поліцейських. До відділів та територіальних відділень поліції було запрошено понад тисячу осіб. З них більшість — неповнолітні. На місці з ними і їхніми батьками було проведено профілактичні розмови щодо недопущення порушень громадського порядку і роз'яснення щодо як адміністративної, так і кримінальної відповідальності”, - зазначив він.

Шанько додав, що коли поліцейські спілкувалися з дітьми, то більшість із них - 90% - пояснили, що були учасниками цих груп чи масових скупчень через банальну цікавість щодо того, що буде відбуватися далі і взагалі що це все передбачає.

“Адміністратори груп пояснюють, що вони створюють ці Телеграм-канали і групи, бо це зараз “на хайпі” і з метою подальшого заробітку на цих каналах коштів”, - поінформував представник НПУ.

Він зазначив, що "Редан" є штучно розвиненою субкультурою. “В Україні є й інші субкультури, вони були і є серед молоді. Але якихось протиправних дій або такого резонансу вони не набували. Це і свідчить, що саме ця субкультура штучно розвинута”, - зауважив правоохоронець.

Шанько також зазначив, що законодавством участь у субкультурах не заборонена, найголовніше, аби дії їхніх учасників не призводили до порушень закону.

Як повідомлялося, станом на 1 березня у різних регіонах України відбулося вже понад 40 зібрань молоді у рамках нового руху “Редан”, поліція не допустила сутичок.

Експерти вважають, що ситуація з поширенням в Україні цієї субкультури штучно підживлюється.

2 березня капітан поліції, головна інспекторка Управління ювенальної превенції Національної поліції України Роксолана Семірякова заявила, що активність руху “Редан” в Україні йде на спад.

У Києві поліція викрила адміністратора ще одного Телеграм-каналу, який закликав молодь до бійок

Правоохоронці столиці викрили 17-річного адміністратора чергового Телеграм-каналу, який, за інформацією слідства, підбурював молодь до конфліктів і бійок.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

“Слідчі слідчого управління столичного главку поліції спільно із працівниками управління карного розшуку, кіберполіцейськими та аналітиками управління кримінального аналізу викрили адміністратора ще одного Телеграм-каналу, який підбурював молодь до конфліктної зустрічі”, - йдеться у повідомленні.

Цим фігурантом виявився 17-річний киянин, який вирішив влаштувати бійку із представниками молодіжної субкультури, шо нещодавно утворилася в країні шляхом розповсюдження російської пропаганди.

Як зазначили в поліції, з юнаком та його батьками було проведено профілактичну бесіду, а Телеграм-канал, через який він поширював заклики до масових заворушень – заблоковано.

“Це спроба рф провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність” - заявили у Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня заступник начальника Управління ювенальної превенції Нацполіції Ярослав Шанько заявив, що станом на ранок 1 березня у різних регіонах України відбулося вже 41 зібрання молоді у рамках нового молодіжного руху ПВК “Редан”.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-