Успіхи України на міжнародному та дипломатичному фронті

Успіхи України на міжнародному та дипломатичному фронті

Укрінформ
9 січня, 13:00 -  брифінг на тему: «Успіхи України на міжнародному та дипломатичному фронті».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Мережко - голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва (онлайн).

Ключові теми:

  •  успіхи України на міжнародному та дипломатичному фронті;
  •  висунення кандидатури на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

ВР у 2023 році посилюватиме регіональну сферу діяльності парламентської дипломатії - Мережко

Верховна Рада у 2023 році працюватиме над тим, щоби світ визнав злочини рф геноцидом українського народу, а також посилюватиме регіональну сферу діяльності парламентської дипломатії.

Про це заявив голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"В цьому році ми будемо продовжувати переконувати наших колег парламентаріїв, у тому числі німецьких, французьких, щоб вони визнали злочини росії геноцидом українського народу і визнали росію або державою-терористом, або терористичним режимом", - сказав депутат.

За його словами, у планах комітету - продовження роботи з денонсації двосторонніх договорів між Україною та росією і білоруссю.

"У нас є певний план законодавчої роботи з цього приводу. Ми будемо ... вносити зміни в такий дуже важливий закон, як закон про дипломатичну службу. Цей закон створювався в умовах мирного часу, і на жаль, він не враховує певні аспекти, пов'язані з воєнним часом. Ми будемо вносити певні зміни, спрямовані на оптимізацію і посилення діяльності закордонних представництв України", - сказав Мережко.

Крім того, за його словами, передбачається внесення змін у законодавство про транскордонне співробітництво.

"Нашим планом законодавчої роботи передбачено ратифікацію низки важливих міжнародних договорів, наприклад конвенції, яка стосується прав дитини та міжнародного усиновлення, конвенції, яка стосується посвідчень моряків, договору між Україною та США про співробітництво стосовно інформації про осіб, які подорожують, і так далі", - зазначив голова комітету.

ВР також продовжить роботу у межах міжпарламентських асамблей, посилюватиме регіональну сферу діяльності парламентської дипломатії.

"Ми будемо звертати увагу на такі важливі регіони, як країни Африки, Латинської Америки - будемо посилювати з ними міжпарламентське співробітництво, - Тихоокеанський регіон, який є стратегічно важливим для сучасного світу", - сказав Мережко.

Важливим питанням, на його переконання, є допомога Україні з боку міжнародної спільноти - як військова, так і економічна.

"Всі наші зусилля мають бути підпорядковані одній спільній меті — перемога. Потрібно переконувати такі країни, як Франція, Німеччина, надавати більше сучасної зброї: танки, далекобійну артилерію, військові літаки. Це має бути нашим пріоритетом, і ми будемо продовжувати це робити... Друге питання - це продовження і підвищення рівня фінансування, надання економічної допомоги Україні - це теж залежить від парламентів інших країн", - сказав Мережко.

Водночас він наголосив, що важливо, аби Україна залишалася на порядку денному всіх країн.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук серед найважливіших завдань міжпарламентської дипломатії на 2023 рік назвав визнання у світі росії державою-терористом або спонсором тероризму та створення спеціального трибуналу.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-