Реформування галузі рибного господарства та меліорації

Реформування галузі рибного господарства та меліорації

Укрінформ
10 січня, 11:00 - пресконференція на тему: «Реформування галузі рибного господарства та меліорації».

Організатор: Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

Учасники: Віталій Головня - заступник міністра аграрної політики та продовольства України; Ігор Клименок - т.в.о. голови Державного агентства меліорації та рибного господарства України; Тарас Кот - перший заступник голови Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

Модератор: Віта Ковтуненко - заступник начальника управління - начальник відділу організаційної роботи взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління організаційної роботи та документообігу Держрибагентства.

До участі запрошуються: представники громадських рад, громадських об’єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій, експерти галузі та ЗМІ.

Актуальні теми:

  • Нові правила любительського і спортивного рибальства.
  • Формування організацій водокористувачів.
  • Експериментальний проєкт з проведення аукціонів на спеціальне використання водних біоресурсів

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 10:30 10 січня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Українська рибна галузь зазнала $47 млн збитків внаслідок агресії рф - Мінагрополітики

За попередніми даними, станом на 1 листопада 2022 року українська рибна галузь зазнала 47 млн дол. збитків внаслідок агресії російської федерації.

Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня під час пресконференції в Укрінформі.

"Згідно з останнім звітом, над яким працювали Мінагрополітики, Державне агентство меліорації та рибного господарства України разом із Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН, цифри такі. По аквакультурі у нас збитки 21,6 млн дол. і по промисловому рибальству - 25,4 млн дол. Це попередні дані на 1 листопада 2022 року", - сказав він.

Головня зазначив, що ці цифри не є остаточними, після деокупації всієї території України вони збільшаться в рази.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінагрополітики, у 2022 році промисловий вилов риби у водоймах країни у зв'язку зі збройною агресією рф скоротився на понад 70% порівняно з 2021 роком.

Торік від океанічного рибальства до бюджету сплачено 3,2 млн грн податків - Держрибагентство

За місяць дії постанови, яка встановлює плату за спеціальне використання водних біоресурсів за межами юрисдикції України, до держбюджету надійшло 3,2 млн грн податків.

Про це розповів т.в.о. голови Державного агентства меліорації та рибного господарства України Ігор Клименок під час пресконференції в Укрінформі.

"За місяць дії оновленої постанови №125 (про затвердження порядку справляння плати за спецвикористання водних біоресурсів - авт.) до державного бюджету надійшло 3,2 млн грн подаків від океанічного рибальства", - сказав він.

Клименок зазначив, що податки сплачували суб'єкти господарювання, які плавають та здійснюють вилов під українським прапором у міжнародних водах.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 29 листопада 2022 року ухвалив постанову №1331, яка внесла зміни до постанови №125 від 12 лютого 2020 року "Про затвердження порядку справляння плати за спеціальне використання водних біоресурсів і розмірів плати за їх використання".

Зміни передбачають встановлення плати за спеціальне використання антарктичного та патагонського іклачів, а також антарктичного криля за межами юрисдикції України.

Держрибагентство зафіксувало пошкодження росіянами зрошувальної інфраструктури у двох областях

Державне агентство меліорації та рибного господарства України зафіксувало пошкодження зрошувальної інфраструктури внаслідок агресії рф у Миколаївській та Запорізькій областях.

Про це розповів перший заступник голови Держрибагентства Тарас Кот під час пресконференції в Укрінформі.

"Є пошкодження меліоративної інфраструктури у Миколаївській та Запорізькій областях. Там велися бойові дії у межах зрошувальних систем, які працювали станом на 2021 рік", - сказав він.

Кот додав, що зруйновані деякі зрошувальні канали та пошкоджено трубопроводи, крім цього окупанти вивезли частину обладнання.

Він також зазначив, що більшість систем зрошування на Херсонщині розміщено на лівому березі Дніпра і у агентства поки що немає достовірної інформації про їхній стан.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні обліковується 5,47 млн га меліорованих земель. Для іх повноцінного відновлення знадобиться приблизно 15 млрд дол. інвестицій.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-